:

Szerző: Ady Krisztián

2008. április 30. 09:09

Megújultak a TomTom One és XL személyi navigátorok

A készletsöprésnek köszönhetően olcsóbban lehetett az elmúlt időszakban hozzájutni a TomTom két személyi navigátorához, most pedig megérkeztek a megújult utódok: májustól lesznek elérhetők a TomTom ONE és TomTom XL navigációs eszközök. Az új modelleket teljes mértékben áttervezték és összecsukható tartóval látták el.

[HWSW] A készletsöprésnek köszönhetően olcsóbban lehetett az elmúlt időszakban hozzájutni a TomTom két személyi navigátorához, most pedig megérkeztek a megújult utódok: májustól lesznek elérhetők a TomTom ONE és TomTom XL navigációs eszközök. Az új modelleket teljes mértékben áttervezték és összecsukható tartóval látták el.

Az új modellek EasyPort tartóját nem kell levenni a készülékről, mivel használat után összecsukható. A TomTom új modelljei a tartóval együtt is elférnek egy ingzsebben, vagy a 4,3 hüvelykes kijelzővel szerelt XL esetén egy kisebb táskában. Új a TomTom ONE és XL hangrendszere is, így az utasítások tökéletesen érthetőek maradnak az autórádió és a közlekedési zajok mellett is.

Az új készülékek tulajdonosai is használhatják a TomTom Map Share technológiáját, amely javítások millióit tartalmazza -- ezek lehetnek utcanevek, sebességhatár, közlekedés irányának, útlezárásoknak vagy érdekes pontok elérhetőségeinek változásai. A Map Share lehetővé teszi a térképek javítását az eszközön, és ezen keresztül hozzáférhetünk más felhasználók javításaihoz is. A TomTom navigációs közössége közel 20 millió tagot számlál.

A TomTom ONE és TomTom XL Traffic modellek a hozzájuk tartozó RDS-TMC antennával a legfrissebb közlekedési információkhoz nyújtanak azonnali hozzáférést, amire az útvonaltervező rutin is reagálhat. Hamarosan hazánkban is elindul ez a szolgáltatás. Az RDS-TMC traffic antenna külön kiegészítőként is kapható.

Ilyen volt, ilyen lett
Ilyen volt, ilyen lett

Az új készülékekkel a saját országunk/régiónk térképei mellett egy 22 nyugat-európai ország térképeit tartalmazó modellt, vagy a 31 országot, köztük Kelet-Európát is tartalmazó modellváltozatot lehet majd megvásárolni. A TomTom HOME szoftveren keresztül a vásárlók könnyedén letölthetik az új szoftver verziókat, csakúgy mint a legfrissebb térképeket és biztonsági kamera adatbázist.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.