:

Szerző: Ady Krisztián

2008. április 29. 12:26

Letölthető a Windows XP harmadik szervizcsomagja

[DailyTech] Hivatalosan még nem került fel a Microsoft letöltési oldalára, szemfülesek azonban már könnyen rábukkanhatnak arra a linkre , mely a redmondiak szerveréről tölti le a Windows XP harmadik szervizcsomagjának angol nyelvű változatát.

[DailyTech] Hivatalosan még nem került fel a Microsoft letöltési oldalára, szemfülesek azonban már könnyen rábukkanhatnak arra a linkre, mely a redmondiak szerveréről tölti le a Windows XP harmadik szervizcsomagjának angol nyelvű változatát.

A Windows XP utolsó, harmadik szervizcsomagjához torrentes oldalakon keresztül már jóideje hozzá lehetett jutni, a hivatalos debütálás azonban a mai napon lesz. A gyártásba adott, úgynevezett RTM változat mérete valamivel több mint 316 megabájt. A Windows Update-en keresztül beszerzett változat ennél azonban jóval kevesebb letöltéssel jár majd, hiszen ebben a 316 megabájtban minden, a Windows XP megjelenése óta kiadott frissítés, hibajavítás megtalálható, melyek egy részét a felhasználók azóta már telepíthették.

A magyar nyelvű változat május elején, az automatikus terjesztés megkezdése pedig a nyár elején várható, ettől kezdve minden számítógépre letöltődik majd a frissítés. A szervizcsomag durván 1100 javítást, frissítést tartalmaz néhány új, biztonságot is növelő funkció mellett.

A Microsoft június 30-án vonja ki a hét éves operációs rendszert a kiskereskedelmi forgalomból, ezt követően már nem lesz megtalálható a boltok polcain, és a PC-ken sem, legalábbis elvileg. A nagyobb gyártók, a HP és a Dell a jelenlegi információk szerint mégis forgalmazni fognak ezt követően is Windows XP-vel előtelepített PC-ket -- a Windows Vista egyes változatainak "downgrade" lehetőségét használják fel erre a célra.

A nagyvállalatokat a Windows XP kiskereskedelmi forgalmazásának megszűnése egyelőre nem érinti, ők mennyiségi licenc keretén belül továbbra is hozzájuthatnak majd az öregedő, de most újabb vérátömlesztést kapott operációs rendszerhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.