:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. április 22. 08:57

Elkészült és jövő keddtől bárki számára letölhető lesz a Windows XP SP3

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy befejezte a Windows XP SP3-at, és elérhetővé tette a számítógépgyártók, valamint a mennyiségi licencvásárlók számára. A nagyközönség április 29-től kezdve töltheti le a javítócsomagot a Windows Update-ről vagy a Microsoft weboldaláról. Annak, aki rögtön telepíteni szeretné az SP3-at, kézzel kell majd beállítania a letöltését -- a korábban is megbízható információkat közlő maláj TechARP.com alapján az automatikus frissítések között csak június 10-én tűnik fel a javítócsomag.

[HWSW] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy befejezte a Windows XP SP3-at, és elérhetővé tette a számítógépgyártók, valamint a mennyiségi licencvásárlók számára. A nagyközönség április 29-től kezdve töltheti le a javítócsomagot a Windows Update-ről vagy a Microsoft weboldaláról. Annak, aki rögtön telepíteni szeretné az SP3-at, kézzel kell majd beállítania a letöltését -- a korábban is megbízható információkat közlő maláj TechARP.com alapján az automatikus frissítések között csak június 10-én tűnik fel a javítócsomag.

A Windows XP utolsó szervizcsomagja több mint száz hibajavítást tartalmaz, szokás szerint nem csak a második szervizcsomag óta megjelentek találhatók meg benne, hanem minden frissítés, amit a Windows XP-hez kiadott a Microsoft. A javítások közül számosat a Vistából emeltek át, többek között a hálózati hozzáférés védelme is ezzel erősödött, illetve a titkosító algoritmusok kezelése is ennek köszönhetően javult. Módosítottak az aktivációs folyamaton is: a javítócsomaggal frissített operációs rendszer első telepítés után már 30 napig működik aktiválás nélkül -- ugyanúgy mint a Vista, vagy a Windows Server 2003 SP2. Eddig a Windows XP telepítése nem történhetett meg valódi termékkulcs nélkül, az installálás egyszerűen nem futott le.

Az SP3-mal frissített Windows XP-változatok június 30-ig megtalálhatók lesznek a boltok polcain, kivéve a Media Center és a Tablet PC verziókat, ezeket az internetről lehet frissíteni. A Windows XP különféle verzióihoz 2009-ig, vagyis a Windows XP SP2 megjelenését követő öt évig lesz "mainstream" támogatás. Az eredeti tervek szerint 2009-től kezdődően csak a vállalati felhasználásra szánt Windows XP Professionalhoz adtak volna ki javításokat, azonban a Microsoft végül úgy döntött, nem csak a Windows XP Professional Edition, hane a Home Edition és Media Center Edition is részesül majd a kiterjesztett támogatásban, amelybe a biztonsági és egyéb javítások kiadása és kérés esetén új funkciók fejlesztése mellett beletartozik az ingyenes és fizetős telefonos és online támogatás is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.