Szerző: Ady Krisztián

2008. február 12. 14:02

Hatalmas frissítőcsomag a Mac OS X Leopárdhoz

Nagy méretű, 180-300 megabájtosra duzzadt frissítőcsomagott tett elérhetővé az Apple a Mac OS X legutóbbi, Leopard változatához. A számtalan komponenst frissítő csomag remélhetőleg javítja azokat a hibákat, melyekkel a Leopard operációs rendszer tulajdonosai az elmúlt időszakban szembesültek.

[HWSW] Nagy méretű, 180-300 megabájtosra duzzadt frissítőcsomagott tett elérhetővé az Apple a Mac OS X legutóbbi, Leopard változatához. A számtalan komponenst frissítő csomag remélhetőleg javítja azokat a hibákat, melyekkel a Leopard operációs rendszer tulajdonosai az elmúlt időszakban szembesültek.

A 10.5.2-es változat többek között javítja a Dashboard, a Dock, a Finder, az iCal, iChat, iSync, Mail, Preview, Safari és Time Machine alkalmazásokat és az Active Directory támogatást is. A frissítés telepítését követően letöltődik még egy csomag, ez az 50 megabájtos telepítő a grafikus alrendszert javítja. A telepítéseket követően például végre kikapcsolható a menüsáv átlátszósága.

A javításokat követően a vezeték nélküli kapcsolatok is megbízhatóbbak, stabilabbak lehetnek, javulhat a mini alkalmazások, a widgetek teljesítménye, olvashatóvá válnak bizonyos digitális fényképezőgépek RAW formátumai, és a menüsávról is elérhetők a Time Machine funkciói.

Time Machine
Time Machine

A Mac OS X 10.5 Leopárd legtöbbet emlegetett újdonsága a Time Machine, amely gyakorlatilag egy adatmentési és visszaállítási megoldás: a gépbe szerelt második merevlemezre mentésre kerül a fájlokon végrehajtott összes változtatás. A felhasználó az "Időgéppel" egyszerűen vissza tudja keresni az állományok korábbi változatait, vagy visszaállíthatja a törölt fájljait, leveleit, adatait.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról