:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. február 20. 13:27

Letölthető a Windows XP SP3 újabb előzetese

Nyilvánosan letölthető a Windows XP Service Pack 3 legújabb előzetese, amelyet a Microsoft két hete még csak zárt körben, kiválasztott tesztelők számára tett elérhetővé. A vállalat azért tette letölthetővé az XP SP3 RC2-t, hogy azt a lehető legtöbben tudják kipróbálni, és minél több visszajelzés érkezzen a szoftverrel kapcsolatban.

[HWSW] Nyilvánosan letölthető a Windows XP Service Pack 3 legújabb előzetese, amelyet a Microsoft két hete még csak zárt körben, kiválasztott tesztelők számára tett elérhetővé. A vállalat azért tette letölthetővé az XP SP3 RC2-t, hogy azt a lehető legtöbben tudják kipróbálni, és minél több visszajelzés érkezzen a szoftverrel kapcsolatban.

A Microsoft tavaly decemberben már elérhetővé tette Windows XP SP RC-t, azóta azonban sokat finomított a szervizcsomagon, ám a változtatásokat csak a mintegy 15 ezer kiválasztott tesztelő próbálhatta ki, a nagyközönség egészen eddig nem. Egyelőre nem tudni, a Windows XP harmadik javítócsomagja pontosan mikor jelenik meg, a Microsoft ígérete szerint még 2008 első felében, azonban az RC2 kiadása és a Vista SP1 menetrendje alapján valószínű, hogy erre akár már márciusban sor kerülhet.

A Windows XP utolsó szervizcsomagja több mint száz hibajavítást tartalmaz, szokás szerint nem csak a második szervizcsomag óta megjelentek találhatók meg benne, hanem minden frissítés, amit a Windows XP-hez kiadott a Microsoft. A javítások közül számosat a Vistából emeltek át, többek között a hálózati hozzáférés védelme is ezzel erősödött, illetve a titkosító algoritmusok kezelése is ennek köszönhetően javult. Módosítottak az aktivációs folyamaton is: a javítócsomaggal frissített operációs rendszer első telepítés után már 30 napig működik aktiválás nélkül -- ugyanúgy mint a Vista, vagy a Windows Server 2003 SP2. Eddig a Windows XP telepítése nem történhetett meg valódi termékkulcs nélkül, az installálás egyszerűen nem futott le.

A Windows XP SP3 RC2-t a Windows Update-en keresztül lehet letölteni, miután a felhasználó telepítette és lefuttatta az ezt engedélyező rövidke programot, amely a regisztrációs adatbázisban módosít egy bejegyzést. Előtte az SP3 korábban telepített verzióit el kell távolítani, az SP3 RC2 csak olyan gépekre települ, amelyeken Windows XP SP2 fut.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.