Szerző: Ady Krisztián

2007. szeptember 14. 13:06

A Microsoft mindenáron frissíti a Windowsok frissítőrutinját

[VS] Válaszolt a Microsoft a frissítéseit érintő legújabb kritikákra, a céget ismét azzal vádolták meg a szemfülesebb felhasználók, hogy titokban telepítget, és változtat meg állományokat a felhasználók számítógépein. A redmondi óriás nem igazán érti, hogy miért most fájdult meg egyes felhasználóknak a Windows Update frissítőkomponens kényszerített viselkedése, hiszen ez a funkció évek óta így működik.

[VS] Válaszolt a Microsoft a frissítéseit érintő legújabb kritikákra, a céget ismét azzal vádolták meg a szemfülesebb felhasználók, hogy titokban telepítget, és változtat meg állományokat a felhasználók számítógépein. A redmondi óriás nem igazán érti, hogy miért most "fájdult" meg egyes felhasználóknak a Windows Update frissítőkomponens kényszerített viselkedése, hiszen ez a funkció évek óta így működik.

A Windows operációs rendszerekbe -- legyen az Windows XP, vagy a Windows Vista -- épített frissítőrutin, a Windows Update komponens saját frissítéseit attól függetlenül letölti és telepíti, hogy kikapcsoltuk a Windows automatikus frissítését, vagy a Windows frissítésekről előzetes figyelmeztetést kértünk. Ezek a javítások, update-ek teljesen rejtett módon, a felhasználó tudta nélkül települnek fel. A Microsoft szerint ez teljesen normális.

A Microsoft ugyanakkor közölte, hogy a félreértések elkerülése érdekében a jövőben jobban informálja majd felhasználóit a Windows Update viselkedéséről, és a kapott visszajelzésekkel összhangban megkeresik annak módját, hogy érthetőbb legyen a Windows Update működése, illetve a Windows frissítések menete.

A vállalat emellett azt is közölte, hogy a Windows Vista operációs rendszerbe épített keresőmotorral kapcsolatos kifogásokra a valamikor 2008-ban megjelenő, hamarosan szélesebb körben is bétatesztelt első szervizcsomag nyújt majd kielégítő megoldást. A külső fejlesztőktől, például Google-től származó keresőmotorok teljesen a beépített kereső helyére léphetnek majd, tökéletesen integrálódva a Windows Vista felületével.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.