Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megjelent az OpenOffice irodai programcsomag 2.3-as változata

Ady Krisztián, 2007. szeptember 17. 16:24
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megjelent és egyelőre ugyan csak angol nyelven, de letölthető az OpenOffice irodai programcsomag legújabb, 2.3-as változata. A nyílt forráskódú szoftvercsomag számos új funkcióval és hibajavítással gazdagodott.

[HWSW] Megjelent és egyelőre ugyan csak angol nyelven, de letölthető az OpenOffice irodai programcsomag legújabb, 2.3-as változata. A nyílt forráskódú szoftvercsomag számos új funkcióval és hibajavítással gazdagodott.

Az OpenOffice kétségkívül a legnépszerűbb nyílt forráskódú Office-klón, melyből szokás szerint hamarosan magyarul is elérhető lesz ez az újabb változat. Az új csomag nem csak hibajavításokat és biztonsági frissítéseket tartalmaz, de a Chart komponenst teljesen felújították, új funkciókkal gazdagodott. A szövegszerkesztő, a Writer jobban kezeli a többnyelvű dokumentumokat, a Wiki-tulajdonosok pedig örülnek majd a MediaWiki, Wikipedia export filternek.

Bővült az OpenOffice táblázatkezelője, a Calc is, változások találhatók a nyomtatási funkcióban, a menükben, toolbarokban és dialógusokban. Növelték a prezentációkészítő Impress teljesítményét is, az adatbáziskezelő Base pedig végre gyorsbillentyűkkel és kiegészítőként letölthető riportkészítővel bővült.

Az ingyenesen elérhető OpenOffice hamarosan riválist kap a Microsofttól a Works butított változatának személyében, az otthoni felhasználóknak szánt egyszerű "irodai" csomag szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és naptárat tartalmaz majd. Az ősszel érkező verzióért nem kell fizetni, cserébe a felhasználónak néhány reklámot kell megtűrnie a kezelőfelületen.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.