:

Szerző: Ady Krisztián

2007. február 27. 15:13

Tovább terjeszkedik Közép-Európában az Iron Mountain Kft.

Húsz százalékos forgalombővüléssel 1,4 milliárd forintra növelné nettó értékesítési árbevételét 2007-ben az irat- és adatkezelésben piacvezető Iron Mountain Magyarország Kft. -- jelentette be mai sajtótájékoztatóján Gilvesy Róbert, az Iron Mountain közép-európai és egyben magyarországi vállalatának ügyvezető igazgatója. Amint arról mi is beszámoltunk, az Iron Mountain 2004 augusztusában vásárolta fel az 1994-ben piacra lépett hazai Docu Guardot, melyet saját nevére keresztelt át 2006 végén.

[HWSW] Húsz százalékos forgalombővüléssel 1,4 milliárd forintra növelné nettó értékesítési árbevételét 2007-ben az irat- és adatkezelésben piacvezető Iron Mountain Magyarország Kft. -- jelentette be mai sajtótájékoztatóján Gilvesy Róbert, az Iron Mountain közép-európai és egyben magyarországi vállalatának ügyvezető igazgatója. Amint arról mi is beszámoltunk, az Iron Mountain 2004 augusztusában vásárolta fel az 1994-ben piacra lépett hazai Docu Guardot, melyet saját nevére keresztelt át 2006 végén.

A kiszervezés előnyösebb

A dokumentumok menedzselésével szemben támasztott követelmények itthon is folyamatosan változnak: napjainkban hiába zajlik szinte minden kommunikáció elektronikus formában, a kinyomtatott dokumentumok száma folyamatosan növekszik; melyeket megfelelően kezelni kell. Az üzleti szervezetek számára rendkívül fontos, hogy olyan módon kezeljék irataikat, melyek megfelelnek a legújabb jogi szabályozásoknak is. A legegyszerűbb és költéshatékony módszer a dokumentumkezelés kiszervezése.

A külső szolgáltatás gyakorlatilag nulla tőkeberuházást igényel, havi költsége előre tervezhető. A kiszervezés nem csak az iratkezelésre fordított erőforrások menedzselésének terhét veszi le a tulajdonosának válláról, de jelentősen csökkenti a jogi felelősséget is. Az iratok ráadásul bármikor villámgyorsan előkerestethetők, az idén bedig folyamatosan bevezetésre kerülnek a különböző elektronikus, interneten keresztül is igénybevehető szolgáltatások is, melyekben villámgyorsan, online felületen kutathatunk irataink között, illetve akár e-mailben is kaphatunk arról másolatot.

Az Iron Mountain Inc. világszerte mintegy 90 ezer vállalati ügyfél iratait, film- és hanganyagait, elektronikus adathordozóit tárolja és kezeli, a vállalatnak 18 ezer alkalmazottja van. A kiszervezett tárolás egyben jelentősen csökkentheti a katasztrófából, vis-major esetekből adódó károkat is, hiszen egy irodai baleset, esetleg tűvész esetén a dokumentumaink más helyen tökéletes biztonságban voltak. A raktárakban klimatizált környezet védi az iratokat és adathordozókat, melyeket a tűzálló falak biztonságosan védenek a lopástól és rongálástól is.

Szakonyi András és Robert Gilvesy
Szakonyi András és Robert Gilvesy

Újabb raktárak, dobozok

A vállalat kihelyezett adatvédelmi szolgáltatása menetrendszerűen begyűjti a mentett adatokat tartalmazó egyszerű adathordozókat is, akár napi rendszerességgel, melyet a raktárakon belül is széfekben tárolnak. A már nem szükséges dokumentumok és adatok megsemmisítését bizalmas és kiemelten bizalmas -- a jelenlétünkben végrehajtott -- módon is elvégzik.

Robert Gilvesy hangsúlyozta, a vállalat tovább terjeszkedik Közép-Európában, ahol óriási lehetőséget lát piaci jelenlétének fokozására. A cég által nyújtott szolgáltatások iránt a régióban folyamatosan növekszik az igény, melyeknek úgy próbálnak megfelelni, hogy 25 százalékkal, 2400 m²-rel növelik dokumentumraktáraik területét, 25 százalékkal a foglalkoztatottak létszámát, és 250 ezerrel az iratok tárolására szolgáló szabványdobozok mennyiségét. Ez a bővítés azonban valószínűleg csak 2007 végéig lesz elegendő. Saját termékfejlesztések eredményeként a vállalat az idén vezeti be a magyar piacon már meglévő és eredményes digitális adatvédelemhez fűződő digitális archívum szolgáltatásait és nagy volumenű szkennelési projektet is indít.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.