:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. február 2. 11:55

Gyorsult az Internet Explorer 7 phishing-szűrője

A Microsoft kiadott egy javítást az Internet Explorer 7 böngészőhöz, amely a szoftver erőforrásigényét hivatott csökkenteni. A probléma az adathalászat elleni védelemmel volt, a böngészőbe épített phishing-szűrő ugyanis a weboldalak megnyitásakor egyes esetekben nagyon nagy processzorterhelést generált, ugyanis az oldal minden egyes frame-jén külön elvégezte a szűrést, leterhelve a PC-t.

[HWSW] A Microsoft kiadott egy javítást az Internet Explorer 7 böngészőhöz, amely a szoftver erőforrásigényét hivatott csökkenteni. A probléma az adathalászat elleni védelemmel volt, a böngészőbe épített phishing-szűrő ugyanis a weboldalak megnyitásakor egyes esetekben nagyon nagy processzorterhelést generált, ugyanis az oldal minden egyes frame-jén külön elvégezte a szűrést, leterhelve a PC-t.

A javítás máris elérhető, azonban csak a Windows Vista felhasználóinak gépére érkezik meg automatikusan a Windows Update szolgáltatáson keresztül, így azoknak, akik Windows XP-n futtatják az Internet Explorer 7-et, manuálisan kell letölteniük és telepíteniük a hibajavítást. A letöltéshez a Windows XP eredetiségét bizonyítani kell.

Az Internet Explorer 7 egyik legfontosabb újfonsága a phishing-szűrő, ami feketelista-alapú, azaz az IE7 minden egyes weboldal meglátogatása előtt ellenőrzi, hogy az nem szerepel-e a Microsoft által nyilvántartott adathalász-oldalak között. Amennyiben a site gyanús, a böngésző felhívja rá a felhasználó figyelmét és megállítja a letöltést és csak a felhasználó kifejezett jóváhagyásával folytatja.

Az Internet Explorer 7 phishing-szűrőjére rájár a rúd, novemberben a Carnegie Mellon Egyetem az Egyesült Államok hadseregének kutatás-fejlesztési intézetével és a US National Science Foundationnel együttműködve elvégzett egy felmérést, amelynek során azt találta, hogy a böngésző az adathalász weboldalaknak csak 70 százalékát tudja kiszűrni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.