:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. február 26. 16:44

A ThinkPadek a legmegbízhatóbb notebookok

Nem meglepő a Technology Business Research felmérésének eredménye, amely szerint a Lenovo (IBM) Thinkpad noteszgépek a legismertebbek és legmegbízhatóbbak. A felhasználói elégedettséget vizsgáló kutatásban az élen végeztek a ThinkPadek, amely elsősorban átgondolt tervezésüknek és a megbízhatóságot szolgáló technológiai újításaiknak köszönhető. Emellett a ThinkPad márkanév is a legerősebbek közé tartozik a piacon, noha a ThinkPadek sosem álltak az eladási listák élén. A ThinkPadek ismertsége még az Apple-t is megelőzi a notebook-piacon.

[HWSW] Nem meglepő a Technology Business Research felmérésének eredménye, amely szerint a Lenovo (IBM) Thinkpad noteszgépek a legismertebbek és legmegbízhatóbbak. A felhasználói elégedettséget vizsgáló kutatásban az élen végeztek a ThinkPadek, amely elsősorban átgondolt tervezésüknek és a megbízhatóságot szolgáló technológiai újításaiknak köszönhető. Emellett a ThinkPad márkanév is a legerősebbek közé tartozik a piacon, noha a ThinkPadek sosem álltak az eladási listák élén. A ThinkPadek ismertsége még az Apple-t is megelőzi a notebook-piacon.

A TBR úgy látja, a ThinkPad-tulajdonosok elégedettségének fő titka a jól megtervezett és megbízható notebook. A megbízhatóságot olyan találmányok és fejlesztések hivatottak növelni, mint az egyetlen darabból álló, magnéziumötvözetből készült belső váz, amely megvédi az alkatrészeket akkor is, ha a gép leesik, vagy az Active Protection System, amely leejtés vagy hirtelen mozdulat esetén parkolópályára állítja a merevlemez író-olvasó fejét, ezáltal megvédve az adatokat a fizikai sérülésektől. A merevlemez további védelmét szolgálja, hogy rázkódásvédő anyagból készült "fészekben" foglal helyet. Ilyen megoldásokat ma már több notebook-gyártó alkalmaz, de az IBM elsőként vezette be őket és folyamatosan fejlesztik azokat.


A HWSW szerkesztőségének kedvence: ThinkPad X60s

A PC-k helyszíni javításával foglalkozó Rescuecom tavaly ősszel közzétett felmérésén is előkelő helyen végeztek a Lenovo gépek. A céghez egy negyedév alatt befutott mintegy 20 ezer hívás adatai alapján a Lenovo gépeivel van a legkevesebb gond. "Legyen szó akár a hardver minőségéről, akár a gyártó által nyújtott támogatásról, az IBM/Lenovo és az Apple egyértelműen a többiek előtt jár megbízhatóságban" -- mondta David A. Milman, a Rescuecom alapítója és elnök-vezérigazgatója.

A laptopok esetén kulcsfontosságú tényező a megbízhatóság, hiszen ezek a gépek rendszerint csak igen drágán javíthatók. A Gartner felmérése szerint a noteszgépek 20 százaléka már a használat első évében elromlik, mivel ezek a gépek sok integrált alkatrészt tartalmaznak, ráadásul tulajdonosuk valószínűleg hozza-viszi őket, ami magában hordozza a sérülés és meghibásodás kockázatát. A noteszgépeknél régen a leggyakoribb problémát a kijelzők okozták -- derül ki a jelentésből, amely szerint a gépek ma már az alaplapok és a merevlemezek meghibásodása miatt töltik a legtöbb időt szervizben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 22:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.