Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

A ThinkPadek a legmegbízhatóbb notebookok

Bodnár Ádám, 2007. február 26. 16:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nem meglepő a Technology Business Research felmérésének eredménye, amely szerint a Lenovo (IBM) Thinkpad noteszgépek a legismertebbek és legmegbízhatóbbak. A felhasználói elégedettséget vizsgáló kutatásban az élen végeztek a ThinkPadek, amely elsősorban átgondolt tervezésüknek és a megbízhatóságot szolgáló technológiai újításaiknak köszönhető. Emellett a ThinkPad márkanév is a legerősebbek közé tartozik a piacon, noha a ThinkPadek sosem álltak az eladási listák élén. A ThinkPadek ismertsége még az Apple-t is megelőzi a notebook-piacon.

hirdetés
[HWSW] Nem meglepő a Technology Business Research felmérésének eredménye, amely szerint a Lenovo (IBM) Thinkpad noteszgépek a legismertebbek és legmegbízhatóbbak. A felhasználói elégedettséget vizsgáló kutatásban az élen végeztek a ThinkPadek, amely elsősorban átgondolt tervezésüknek és a megbízhatóságot szolgáló technológiai újításaiknak köszönhető. Emellett a ThinkPad márkanév is a legerősebbek közé tartozik a piacon, noha a ThinkPadek sosem álltak az eladási listák élén. A ThinkPadek ismertsége még az Apple-t is megelőzi a notebook-piacon.

A TBR úgy látja, a ThinkPad-tulajdonosok elégedettségének fő titka a jól megtervezett és megbízható notebook. A megbízhatóságot olyan találmányok és fejlesztések hivatottak növelni, mint az egyetlen darabból álló, magnéziumötvözetből készült belső váz, amely megvédi az alkatrészeket akkor is, ha a gép leesik, vagy az Active Protection System, amely leejtés vagy hirtelen mozdulat esetén parkolópályára állítja a merevlemez író-olvasó fejét, ezáltal megvédve az adatokat a fizikai sérülésektől. A merevlemez további védelmét szolgálja, hogy rázkódásvédő anyagból készült "fészekben" foglal helyet. Ilyen megoldásokat ma már több notebook-gyártó alkalmaz, de az IBM elsőként vezette be őket és folyamatosan fejlesztik azokat.


A HWSW szerkesztőségének kedvence: ThinkPad X60s

A PC-k helyszíni javításával foglalkozó Rescuecom tavaly ősszel közzétett felmérésén is előkelő helyen végeztek a Lenovo gépek. A céghez egy negyedév alatt befutott mintegy 20 ezer hívás adatai alapján a Lenovo gépeivel van a legkevesebb gond. "Legyen szó akár a hardver minőségéről, akár a gyártó által nyújtott támogatásról, az IBM/Lenovo és az Apple egyértelműen a többiek előtt jár megbízhatóságban" -- mondta David A. Milman, a Rescuecom alapítója és elnök-vezérigazgatója.

A laptopok esetén kulcsfontosságú tényező a megbízhatóság, hiszen ezek a gépek rendszerint csak igen drágán javíthatók. A Gartner felmérése szerint a noteszgépek 20 százaléka már a használat első évében elromlik, mivel ezek a gépek sok integrált alkatrészt tartalmaznak, ráadásul tulajdonosuk valószínűleg hozza-viszi őket, ami magában hordozza a sérülés és meghibásodás kockázatát. A noteszgépeknél régen a leggyakoribb problémát a kijelzők okozták -- derül ki a jelentésből, amely szerint a gépek ma már az alaplapok és a merevlemezek meghibásodása miatt töltik a legtöbb időt szervizben.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!