Szerző: Ady Krisztián

2005. szeptember 16. 11:47

Frissített Firefox webböngésző és Mozilla böngészőmotor a láthatáron

[News.com] A Mozilla Foundation tervei szerint rövid időn belül elérhető lesz a Mozilla böngészőmotor és Firefox webböngészők frissített verziója, melyből az első úgynevezett Release Candidate, azaz megjelenésre kész változatot körülbelül egy napja kémlelik a Mozilla tesztelői. Az új verziók a nemrégiben felfedezett biztonsági réseket foltozzák be, illetve néhány egyéb hibát is javítanak.

[News.com] A Mozilla Foundation tervei szerint rövid időn belül elérhető lesz a Mozilla böngészőmotor és Firefox webböngészők frissített verziója, melyből az első úgynevezett Release Candidate, azaz "megjelenésre kész" változatot körülbelül egy napja kémlelik a Mozilla tesztelői. Az új verziók a nemrégiben felfedezett biztonsági réseket foltozzák be, illetve néhány egyéb hibát is javítanak.

Az új változatok megoldást nyújtanak majd a múlt héten felfedezett nemzetközi domainkezelésben, a nemzetközi karaktereket tartalmazó webcímek kezelésében felfedezett hibára, melyet komolyabb támadásokra is fel lehet használni. A vállalat ezért azt tanácsolta az alternatív böngészők felhasználóinak, hogy kapcsolják ki böngészőjükben ezt a funkciót a hiba elhárításáig.

A Firefox webböngésző 1.0.7-es és a Mozilla böngészőmotor 1.7.12 verziója már teszelés alatt áll, melyet olyan gyorsan tesznek majd közzé, amilyen gyorsan csak lehetséges. A tesztelés célja elsősorban a kompatibilitás ellenőrzése.

Noha a Firefox hívői szerint a böngésző elsősorban azért jobb az Internet Explorernél, mert biztonságos, az utóbbi időben számos kritikus biztonsági résre derült fény és a nyílt forrású böngészőhöz javítások egész seregét kellett elkészíteni. Talán ez okozta azt, hogy az Internet Explorer piaci részesedése nemrégiben hosszú idő után először ismét emelkedésnek indult, a Microsoft böngészője elsősorban a Firefox kárára terjeszkedett.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.