Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 28. 13:29

Az Apple kicseréli a betört kijelzőjű iPod nanókat

Az iPod nano selejtgyanús kijelzőjével kapcsolatos panaszokra reagálva az Apple bejelentette, hogy díjmentesen kicseréli azon felhasználók készülékét, amelyek kijelzője betört vagy összekarcolódott.

[HWSW] Az iPod nano selejtgyanús kijelzőjével kapcsolatos panaszokra reagálva az Apple bejelentette, hogy díjmentesen kicseréli azon felhasználók készülékét, amelyek kijelzője betört vagy összekarcolódott.

Amint arról beszámoltunk, a pár hete bemutatott iPod nano vásárlói tömegesen panaszkodnak az Apple hivatalos fórumán a karcolódó előlap, illetve zsebben megsérülő kijelzők miatt. Az Apple fórumán az iPod nano sérülékenységével foglalkozó téma már több mint 180 oldalas. A kijelző és a készülék műanyag előlapjának sérülékenysége még szerkesztőségünknek is feltűnt, amikor nemrég kipróbálhatta a nanót. Egy feldühödött vásárló még weboldalat is létrehozott www.flawedmusicplayer.com (www.hibászenelejátszó.com) címmel, miután a bolt nem akarta kicsrerélni a betört kijelzőjű iPod nanóját.

Philip Schiller, az Apple marketingért felelős vezetője elismerte a problémát, szerinte az iPod nano kijelzőjének hibáját a beszállítónál felmerült gondok okozzák, bár állítása szerint az eladott készülékeknek csupán kevesebb mint egytized százalékánál tapasztalható. Schiller elmondása szerint az iPod nano kijelzője és előlapja semmivel sem sérülékenyebb a korábbi iPodokénál, mindazonáltal az Apple által nyújtott garancia a kijelzőre is kiterjed.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról