:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 7. 10:51

Csehországban vásárolt be az Intel

Az Intel stratégiai befektetésekkel foglalkozó részlege, az Intel Capital bejelentette, hogy aláírta az AVG vírusirtó szoftverről ismert cseh Grisoft16 millió dollárt érő részének megvásárlásáról szóló megállapodást. Ez az Intel Capital legnagyobb tőkebefektetése Közép- és Kelet-Európában.

[HWSW] Az Intel stratégiai befektetésekkel foglalkozó részlege, az Intel Capital bejelentette, hogy aláírta az AVG vírusirtó szoftverről ismert cseh Grisoft16 millió dollárt érő részének megvásárlásáról szóló megállapodást. Ez az Intel Capital legnagyobb tőkebefektetése Közép- és Kelet-Európában.

"A Grisoftban történő részesedés vásárlásával az Intel Capital a vírusirtó szoftverek fejlesztését és világméretű használatát támogatja. A Grisofttal kötött stratégiai együttműködés keretében az Intel segíteni fogja a Grisoftot a kisvállalatok és a fogyasztók számítógépes platformjai biztonságának javításában" -- nyilatkozta Arvind Sodhani, az Intel Capital elnöke.

"Az AVG, amely most már tűzfalat is tartalmaz, mintegy 25 millió számítógépet véd világszerte. Úgy éreztük, itt az idő, hogy befektetőket szerezzünk a Grisoft jövőbeni terveinek megvalósításához" -- mondta Eichler, a Grisoft elnöke. Az együttműködési megállapodás értelmében az Intel Capital új ügyfelek és piaci szegmensek megszerzésében és biztonsági szoftverének optimalizálásában is segít a Grisoftnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.