Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 07. 10:51:18

Csehországban vásárolt be az Intel

Az Intel stratégiai befektetésekkel foglalkozó részlege, az Intel Capital bejelentette, hogy aláírta az AVG vírusirtó szoftverről ismert cseh Grisoft16 millió dollárt érő részének megvásárlásáról szóló megállapodást. Ez az Intel Capital legnagyobb tőkebefektetése Közép- és Kelet-Európában.

[HWSW] Az Intel stratégiai befektetésekkel foglalkozó részlege, az Intel Capital bejelentette, hogy aláírta az AVG vírusirtó szoftverről ismert cseh Grisoft16 millió dollárt érő részének megvásárlásáról szóló megállapodást. Ez az Intel Capital legnagyobb tőkebefektetése Közép- és Kelet-Európában.

"A Grisoftban történő részesedés vásárlásával az Intel Capital a vírusirtó szoftverek fejlesztését és világméretű használatát támogatja. A Grisofttal kötött stratégiai együttműködés keretében az Intel segíteni fogja a Grisoftot a kisvállalatok és a fogyasztók számítógépes platformjai biztonságának javításában" -- nyilatkozta Arvind Sodhani, az Intel Capital elnöke.

"Az AVG, amely most már tűzfalat is tartalmaz, mintegy 25 millió számítógépet véd világszerte. Úgy éreztük, itt az idő, hogy befektetőket szerezzünk a Grisoft jövőbeni terveinek megvalósításához" -- mondta Eichler, a Grisoft elnöke. Az együttműködési megállapodás értelmében az Intel Capital új ügyfelek és piaci szegmensek megszerzésében és biztonsági szoftverének optimalizálásában is segít a Grisoftnak.

Az október 25-26-án rendezett eseményen közel ötven nemzetközi előadó is színpadra áll, 16 országból - a leggyorsabb jegyvásárlók pedig ESP32-alapú hacking badge-et is kapnak!

a címlapról