Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 5. 10:27

Egészséges növekedés a tárolóeszközök piacán

A második negyedévben az adattárolási berendezések piaca 9,9 százalékkal 5,6 milliárd dollárra bővült -- derül ki az IDC piackutató vállalat jelentéséből. az értékesített tárolókapacitás 457 petabájt (millió gigabájt) volt, ami éves szinten 59,3 százalékkal növekedett. Ekkora kapacitás elég lenne a teljes amerikai Kongresszusi Könyvtár anyagának eltárolására -- több mint 22 ezer biztonsági másolattal együtt. A teljes tárolópiac éllovasa a HP (23,5%) volt, megelőzve az IBM-et (20,5%) , az EMC-t (14,4%) és a Dellt (8,3%). Az öt legnagyobb gyártó közül egyedül a Sun részesedése csökkent, 6,1 százalékra.

HIRDETÉS

[HWSW] A második negyedévben az adattárolási berendezések piaca 9,9 százalékkal 5,6 milliárd dollárra bővült -- derül ki az IDC piackutató vállalat jelentéséből. az értékesített tárolókapacitás 457 petabájt (millió gigabájt) volt, ami éves szinten 59,3 százalékkal növekedett. Ekkora kapacitás elég lenne a teljes amerikai Kongresszusi Könyvtár anyagának eltárolására -- több mint 22 ezer biztonsági másolattal együtt. A teljes tárolópiac éllovasa a HP (23,5%) volt, megelőzve az IBM-et (20,5%) , az EMC-t (14,4%) és a Dellt (8,3%). Az öt legnagyobb gyártó közül egyedül a Sun részesedése csökkent, 6,1 százalékra.

A külső adattárolási berendezések piaca 8,6 százalékkal 3,8 milliárd dollárra növekedett. A részletes adatokból kiderül, hogy az emelkedés elsősorban a hálózati (NAS, SAN) tárolóeszközök iránti növekedő keresletnek köszönhető, ebben a szegmensben 16,1 százalékkal ugrottak meg az eladások.

A külső tárolóeszközök szegmensében a gyártók versenyét az EMC nyerte, a vállalat 807 millió dolláros bevételt könyvelt el, ezzel 21,2 százalékos piaci részesedést szerzett. A második és harmadik helyen a HP és az IBM tanyázott, előbbi cég 13,7 százalékos, utóbbi 13,4 százalékos bevételnövekedést ért el. A HP 717 millió dolláros, az IBM pedig 527 millió dolláros forgalmat bonyolított a tárolópiacon. A legnagyobb növekedést a Dell könyvelhette el, a vállalat 27 százalékkal növelte tárolóeszköz-eladásait és a negyedik helyet szerezte meg, megelőzve a Hitachit. A Dell az EMC eszközeit forgalmazza a saját neve alatt.

A piaci növekedés gerincét adó hálózati tárolóeszköz-szegmensben is az EMC volt a piacvezető 27,9 százalékos részesedéssel, az ezüstérmet a HP (21,3%) szerezte meg. A legnagyobb növekedést, 33,2 százalékot a Dell érte el. A NAS-szegmensben az EMC volt a legnagyobb szállító, megelőzve a Network Appliance-t: ez a két gyártó adta az eladások összesen 75 százalékát. A SAN-szegmensben is az EMC volt a legnagyobb, azonban csupán 2 tized százalékpontal előzte meg a HP-t. A bronzérem itt az IBM-nek jutott.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 06:39

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.