Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 14. 11:03

A HP a mai napig több mint 8 millió ProLiant szervert értékesített

[Noguchi] Mai bejelentése szerint a HP 2003-as pénzügyi évében rekordmennyiségű ProLiant szervert értékesített. A vállalat a mai napig világszerte több mint 8 millió ProLiant szervert szállított le különböző ágazatok kis-, közép- és nagyvállalatai számára.

[Noguchi] Mai bejelentése szerint a HP 2003-as pénzügyi évében rekordmennyiségű ProLiant szervert értékesített. A vállalat a mai napig világszerte több mint 8 millió ProLiant szervert szállított le különböző ágazatok kis-, közép- és nagyvállalatai számára.

"Az ágazatban egykor a HP lépett elsőként piacra iparági szabvány szerverekkel. Az elmúlt tíz évben folyamatos újításaival sikerült kiérdemelnie a ProLiant-felhasználók bizalmát" -- jelentette ki Brad Anderson, a HP Industry Standard Servers ügyvezető igazgatója. "A ProLiant márka történetének legutóbbi fejezetében átléptük a 8 milliós értékesítési darabszámot, és blade-szervereinkből is több mint 50 000 darabot adtunk el."

Az International Data Corp. legfrissebb, 2003. harmadik naptári negyedéves kutatása alapján a HP tovább növelte részesedését az ipari szabványos kiszolgálók piacán. A vállalat az amerikai piacon visszaszerezte, míg a magyar, az EMEA, és a világpiacon megerősítette piacvezető pozícióját. A HP 29,7 százalékra növelte világpiaci részesedését a szerverpiacon, részesedése az Egyesült Államokban az előző negyedévhez képest 9,9 százalékkal, a tavalyi év hasonló időszakához képest 28,3 százalékkal nőtt, így most 26,6 százalékos piaci részesedést tudhat magának.

Az IDC adatai szerint a HP hasonlóan jó eredményeket ért el a teljes EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban is: a tavalyi év azonos időszakánál 13,1 százalékkal több, 142 ezer kiszolgálót értékesített, majdnem háromszor annyit, mint a második helyezett. 40,6 százalékos részesedésével a HP az EMEA régióban is szilárdan őrzi piacvezető pozícióját.

Magyarországon a vállalat a harmadik negyedévben a tavalyi év hasonló időszakának forgalmánál 46,1 százalékkal több, összesen 1.198 szervert értékesített, így 47,5 százalékra, a második helyezett eredményének majdnem háromszorosára növelte piaci részesedését. A magyar vállalati felhasználók a harmadik negyedévben összesen 2.523 ipari szabványos kiszolgálót vásároltak, tehát a szegmens 20,1 százalékot bővült 2002. azonos időszakához képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról