Szerző: Ady Krisztián

2003. november 18. 12:13

A Novell csökkenti a Linux felügyeleti költségeket

A Novell bejelentette a Ximian Red Carpet Enterprise 2 elérhetőségét, amely a különböző Linux disztribúciókat futtató munkaállomások és szerverek biztonságos, testreszabható és automatizált

A Novell bejelentette a Ximian Red Carpet Enterprise 2 elérhetőségét, amely a különböző Linux disztribúciókat futtató munkaállomások és szerverek biztonságos, testreszabható és automatizált központi szoftverfelügyeleti megoldásának legújabb verziója. A Linux szerverek és asztali gépek központi automatizált felügyeletével, karbantartásával és frissítésével a Red Carpet Enterprise jelentősen csökkenti a Linux rendszerek birtoklási költségeit, így az ügyfelek más stratégiai projektekre koncentrálhatják erőforrásaikat.

"Az új verzió hatékony új felügyeleti szolgáltatásai és a Linux operációs rendszerek széles körének támogatása tovább növeli a Novell előnyét a Linux szoftverfelügyelet területén," -- mondta Alan Nugent, a Novell technikai vezetője. "A működési költségek csökkentésével és a Linux bevezetése előtt álló akadályok lebontásával még egyszerűbbé tettük ügyfeleink számára a piac leggyorsabban terjedő operációs rendszerének telepítését, frissítését és karbantartását."

Az ügyfelek rendkívül gyorsan, akár 30 perc alatt bevezethetik a Red Carpet Enterprise rendszert, mely integrálható a külső tárolókkal, így a vállalati Linux frissítések automatizálását teszi lehetővé. A Red Carpet Enterprise a Linux disztribúciók és alkalmazások legszélesebb skálájának támogatását kínálja az iparágon belül, ilyenek például a SUSE LINUX, Red Hat és Ximian.

Fred Broussard, az IDC PC és eszközfelügyeleti szoftverekkel foglalkozó csoportjának vezető kutató elemzője szerint "a szoftverfelügyelet az egyik központi kérdés az alacsony birtoklási költségekre vonatkozó ígéretek valóra váltásakor. A szervezeteknek olyan eszközökre van szüksége, melyek nemcsak automatizálják a gyorsan változó nyílt forráskódú szoftverek frissítését és karbantartását, hanem biztosítják a szoftverszabványok betartását is. A Red Carpet Enterprise-hoz hasonló rendszerek azokat az eszközöket kínálják, melyekre a Linux rendszergazdáknak szükségük van a endszerkarbantartási folyamatok többségének automatizálásához, és az időszükséglet és költségek csökkentéséhez".

A Ximian Red Carpet Enterprise vállalati szoftvercsomagot kínál Linux rendszerekhez, mely teljes körű elosztást, telepítést, visszaállítást, javítást és jelentéskészítést kínál. A gyors bevezetésnek és a Linux disztribúciók és alkalmazások széles körű támogatásának köszönhetően a szervezetek a befektetés gyors megtérülését érhetik el.

  • A szoftvercsomagok csomagkészletekbe szervezhetők, melyek termékeket, termékkomponenseket vagy termékcsaládokat fednek le és külön egységként kezelhetők az elosztás, telepítés, visszaállítás és jelentéskészítés során.
  • A kezelt szerverek és munkaállomások készletezésének támogatásával összegyűjthető a hálózati információ, így a hardver-, szoftver- és rendszerspecifikációk.
  • A továbbfejlesztett vállalati szoftverelosztás gyorsítótár szervereket használ a csomagok lassú hálózatokon keresztül történő hatékony eljuttatásához.

A Ximian Red Carpet Enterprise a Novell Resource Management megoldás része, mely a vállalati Linux munkaállomások és szerverkörnyezetek kezelését végzi. A Red Carpet Enterprise kibővíti a Linuxos lehetőségeket a Novell ZENworks rendszerben, mely az asztali gépek, szerverek és kéziszámítógépek vezető felügyeleti megoldása. A Ximian augusztusi felvásárlásával és a napokban bejelentett, jelenleg folyamatban lévő SUSE LINUX felvásárlással a Novell tovább növeli elkötelezettségét a Linux megoldások teljes termékskálájának kialakítása mellett.

A Ximian Red Carpet Enterprise 2 elérhető a Novell Authorized ResellersSM hálózaton és a megoldásszállítókon keresztül. A Red Carpet Enterprise termékkel kapcsolatban további információkat a Ximian weboldalon találhatunk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról