Szerző: roberto

2003. november 5. 10:45

A Red Hat szerint a fogyasztók számára még a Windows megfelelőbb

[ZDNet UK] A Red Hat elnök-vezérigazgatója szerint egy ideig

[ZDNet UK] A Red Hat elnök-vezérigazgatója szerint egy ideig még továbbra is a Windows marad a megfelelő platform az otthoni felhasználók számára. Matthew Szulik hétfői nyilatkozatában rámutatott arra, hogy a vállalati felhasználók igényeit a nyílt forráskódú rendszer már kielégíti, de a desktop Linux körüli felhajtás jelenleg még megalapozatlan: "a fogyasztói piacon a talán a Windows továbbra is a megfelelő termékvonal" -- mondta, majd hozzátette: "ezt a meghajtóprogramokat és talán egyéb hagyományos területeket látva mondom, amelyek az átlagos fogyasztó számára szerintem még egy kissé éretlenek".

A vezető példaként saját, helyi kereskedőhöz linuxos számítógépért betérő kilencven éves édesapját említette: "Fájdalmas, de tudjuk jól mi történik. Megpróbálja feltelepíttetni, és esetleg nem kap pozitív választ, vagy a kelleténél nagyobb mértékben veszi igénybe a terméktámogatási rendszereket".

Szulik ugyanakkor arra számít, hogy a linuxos törekvések néhány éven belül ezen a területen is beérnek, addig pedig azt hangsúlyozza, hogy a vállalati felhasználók meglepődnek attól, hogy mennyi mindent kínál ez az operációs rendszer. "A fogyasztók USB-meghajtókat, digitálisfényképezőgép-támogatást akarnak, de a vállalati desktop más, ez a terület már beérett" -- nyilatkozta. "Szerintünk a vállalati desktop piacnak stratégiailag nagyobb a jelentősége, és itt olyan vásárlók vannak, akiknek az igényeit bőven ki tudjuk elégíteni".

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról