Szerző: Folyó Gergely

2021. július 14. 14:20

Több pénzt hagy a fejlesztők zsebében a Google Stadia

A Google több kezdeményezést is bejelentett, amellyel a Stadia támogatására buzdítaná a kiadókat és fejlesztőket.

A Google a Google for Games Developer Summit keretei között jelentette be, hogy az október 1. után megjelent Stadia-játékok esetében kisebb jutalékot számít fel az eladások után - mindössze a vételár 15 százalékát csípi le magának. Fontos megkötés, hogy az "akció" csak 2023 végéig él a jelenlegi tervek szerint, és az első hárommillió dollárra vonatkozik mindössze, vagyis ezt követően az eredeti felállás szerint osztozkodik majd a cég a kiadókkal és a fejlesztőkkel.

19:26
 

Stadia Keynote

Még több videó

A Google célja ezzel az, hogy a Stadia támogatására biztassa a játékkészítőket, ami létfontosságú a felhős platformja számára, hiszen a belsős fejlesztőstúdióit felszámolta. Mostanában egyébként is bőkezűbbek a platformtulajdonosok a fejlesztőkkel szemben: a Google már a Play Store-ban is csökkentette a jutalékát évi egymillió dollár erejéig, és többek között az Apple is hasonló programot indított.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A vállalat emellett az extra funkciókat és "ingyenes" játékokat biztosító Stadia Pro-előfizetést is igyekszik vonzóbbá tenni az alkotóknál. Ettől a hónaptól kezdve a cég az előfizetési díjak 70 százalékát szétosztja a szolgáltatást támogató csapatok körében, a részesedést pedig a játékosok aktivitása határozza majd meg. Emellett egy jutalékalapú ajánlórendszert is bevezet jövőre: amennyiben egy felhasználó a fejlesztő vagy kiadó ajánlólinkjén keresztül regisztrál a Stadia Próra, és a próbaidőszakot követően is előfizető marad, 10 dollárt hoz majd a link tulajdonosának.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 23:15

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!