Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Konzolos egyszerűséget akar nyújtani az AMD játékplatformja

Bizó Dániel, 2008. május 19. 12:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az ATI két évvel ezelőtti felvásárlásának egy újabb gyümölcseként az AMD kifejezetten játékok számára dob piacra platformot, mely AMD processzorra, grafikus chipre, és legtöbb esetben chipsetre épül. A vállalat szándéka szerint ezzel egyszerűsödik a PC-vásárlás a kevéssé hozzáértők számára, akik rengetegen vannak.

[HWSW] Az ATI két évvel ezelőtti felvásárlásának egy újabb gyümölcseként az AMD kifejezetten játékok számára dob piacra platformot, mely AMD processzorra, grafikus chipre, és legtöbb esetben chipsetre épül. A vállalat szándéka szerint ezzel egyszerűsödik a PC-vásárlás a kevéssé hozzáértők számára, akik rengetegen vannak.

A Jon Peddie Research szerint a tavaly eladott PC-k kétharmada alapszintű grafikus képességekkel rendelkezett, így nem alkalmasak a korszerű játékok futtatására. Az AMD által citált adatok alapján világszerte mintegy 263 milliós a rendszeres PC-játékosok száma, melyből mintegy 197 millió alkalmi, 53 millió rendszeres, és 13 millió keményvonalas. Az AMD GAME! játékplatformja elsősorban a piac közepét, vagyis a hardverre költeni szándékozó, ám kurrens hardveres hozzáértéssel nem feltétlen rendelkező vásárlókat célozza, akik számára leegyszerűsítheti az optimális PC vagy az alkatrészek kiválasztását.

Az AMD GAME! platform számára a minimális követelmény Athlon X2 5600+ processzor, Radeon HD 3650 videokártya és AMD 770 chipset, míg a csúcsteljesítményű GAME! Ultra rendszerek legalább Phenom X4 9500 processzorral és Radeon HD 3850 grafikus chippel kell rendelkezniük az AMD chipset mellé. A vásárlás támogatására a különböző processzor és videokártya kombinációkról matricák tájékoztatják a vevőket. Nigel Dessau, az AMD marketing vezérigazgatója szerint a PC-iparnak a konzolokhoz hasonló egyszerűséget, megfizethetőséget és kiszámíthatóságot kell biztosítania a fogyasztóknak. Az AMD elképzelése szerint a GAME! PC-k 1280x1024-as felbontásban, a GAME! Ultra gépek pedig 1600x1200-as felbontásban átlagosan legalább 30 fps-t érnek el a népszerű játékokban, mint a Quake Wars, Half Life 2 Episode Two, World of Warcraft, Lineage II, Call of Duty 4, C&C 3.

Az AMD GAME! minősítéssel nemcsak a teljes PC konfigurációkat, hanem alaplapokat, videokártyákat, memóriamodulokat, tápegységeket, de házakat, hűtést és beviteli eszközöket is ellát, és az így hitelesített termékeket egy weblapon össze is gyűjti -- sőt azok kitesztelt kombinációira is mutat példákat. A Microsoft szerint az AMD GAME! és a Microsoft Games for Windows programok együttesen nagyban megkönnyítik a PC-s játékosok dolgát, és végeredményben jobb játékélményhez segíti őket. Az AMD GAME! rendszerek és komponensek, valamint további információ a game.amd.com oldalon érhető el.

[+] Mindenkit vár a videojáték-ipar!

A GAME! platform jelenleg az asztali számítógépeket fedi le, hamarosan azonban érkeznek a notebookba szánt összetevők, mint például a Turion Ultra processzor. A Turion Ultra valószínűleg a közelgő új, Griffin kódnéven ismert chipet takarja, mely az AMD első kifejezetten mobil fejlesztése a K8 mikroarchitektúra energiatakarékos elektronikai implementációja révén. A Griffin a Puma notebook platformba illeszkedik majd, melynek fókusza elsősorban a multimédiás felhasználás, amit a játékra is alkalmas integrált Radeon HD 3200 grafikával bíró 780G chipset támogat.