:

Szerző: Bányai György

2008. május 9. 11:25

Extravagáns külsőben érkeznek a Dell új Inspiron noteszei

A Dell új Inspiron noteszgépeket jelentett be, melyek vonalai a Lenovo fogyasztói piacra szánt IdeaPad notebookjait idézik. A három, megjelenés tekintetében az elődöktől jelentősen eltérő újdonság 14, 15,4, valamint 17 hüvelykes kijelzőn tálalja a mai számítási teljesítményt.

[HWSW] A Dell új Inspiron noteszgépeket jelentett be, melyek vonalai a Lenovo fogyasztói piacra szánt IdeaPad notebookjait idézik. A három, megjelenés tekintetében az elődöktől jelentősen eltérő újdonság 14, 15,4, valamint 17 hüvelykes kijelzőn tálalja a mai számítási teljesítményt.

A Dell Inspiron 1435, 1535, valamint a 1735 a jelenleg rendelhető sorozat gömbölyded jegyeit cserélik sarkosakra, a merészen húzott vonalak jóval fiatalosabb hatást kölcsönöznek az újdonságok burkolatának, amelyre a széltől-szélig tartó, kávanélküli hatású kijelző még rá is tesz egy lapáttal. A különleges megjelenést megvilágított billentyűzet egészítheti ki, ha arra a vásárló igényt tart. A három noteszgép -- ahogy az a modellszámból következik -- három különböző méretű megjelenítővel rendelkezik.

A beltér jellemzőivel kapcsolatban teljes képet még nem láhatunk, azonban biztosnak tűnik, hogy 2,16 gigahertzen üzemelő T5850 Core 2 Duo processzor megtalálható lesz a rendelhető változatok között. A burkolat alatt még a legkisebb kijelzővel szerelt változatban is találni optikai meghajtót, mely akár Blu-ray változat is lehet, emellett egy multiformátumú kártyaolvasó rése is felfedezhető a házon. A rendelhető extrák között ujjlenyomat-azonosító és HSDPA-modul is választható lesz.

Új Dell Inspironok

Az első, piacra érkező változat a 1535 lesz, ez már május 26-tól megvásárolhatóvá válik, ezt a 17 hüvelykes kijelzővel szerelt asztaligép-helyettesítő 1735-ös követi június 9-én. Sajnos az igazán hordozható 1435-re a reméltnél jóval hosszabb ideig kell várni, ismeretlen okokból ennek megjelenését a gyártó egészen októberig elcsúsztatta. A középkategóriába szánt, többféle színben választható Inspironok árával kapcsolatban még nem derültek ki konkrétumok.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 15:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.