Szerző: Bányai György

2008. május 9. 11:25

Extravagáns külsőben érkeznek a Dell új Inspiron noteszei

A Dell új Inspiron noteszgépeket jelentett be, melyek vonalai a Lenovo fogyasztói piacra szánt IdeaPad notebookjait idézik. A három, megjelenés tekintetében az elődöktől jelentősen eltérő újdonság 14, 15,4, valamint 17 hüvelykes kijelzőn tálalja a mai számítási teljesítményt.

[HWSW] A Dell új Inspiron noteszgépeket jelentett be, melyek vonalai a Lenovo fogyasztói piacra szánt IdeaPad notebookjait idézik. A három, megjelenés tekintetében az elődöktől jelentősen eltérő újdonság 14, 15,4, valamint 17 hüvelykes kijelzőn tálalja a mai számítási teljesítményt.

A Dell Inspiron 1435, 1535, valamint a 1735 a jelenleg rendelhető sorozat gömbölyded jegyeit cserélik sarkosakra, a merészen húzott vonalak jóval fiatalosabb hatást kölcsönöznek az újdonságok burkolatának, amelyre a széltől-szélig tartó, kávanélküli hatású kijelző még rá is tesz egy lapáttal. A különleges megjelenést megvilágított billentyűzet egészítheti ki, ha arra a vásárló igényt tart. A három noteszgép -- ahogy az a modellszámból következik -- három különböző méretű megjelenítővel rendelkezik.

A beltér jellemzőivel kapcsolatban teljes képet még nem láhatunk, azonban biztosnak tűnik, hogy 2,16 gigahertzen üzemelő T5850 Core 2 Duo processzor megtalálható lesz a rendelhető változatok között. A burkolat alatt még a legkisebb kijelzővel szerelt változatban is találni optikai meghajtót, mely akár Blu-ray változat is lehet, emellett egy multiformátumú kártyaolvasó rése is felfedezhető a házon. A rendelhető extrák között ujjlenyomat-azonosító és HSDPA-modul is választható lesz.

Új Dell Inspironok

Az első, piacra érkező változat a 1535 lesz, ez már május 26-tól megvásárolhatóvá válik, ezt a 17 hüvelykes kijelzővel szerelt asztaligép-helyettesítő 1735-ös követi június 9-én. Sajnos az igazán hordozható 1435-re a reméltnél jóval hosszabb ideig kell várni, ismeretlen okokból ennek megjelenését a gyártó egészen októberig elcsúsztatta. A középkategóriába szánt, többféle színben választható Inspironok árával kapcsolatban még nem derültek ki konkrétumok.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

haláleset

1

Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 26. 12:08

A vitatott módszereiről híres vezetőt 78 éves korában, többéves kórházi ápolás után érte a halál.