:

Szerző: Ady Krisztián

2008. május 23. 13:53

Letölthető a Nokia navigációs alkalmazásának újabb verziója, a Maps 2.0

Rövid bétatesztelést követően letölthető a Nokia ingyenes navigációs alkalmazásának 2.0-ás, felújított, okosabbá tett változata. A symbianos okostelefonokon futó, elsősorban GPS-es telefonokhoz -- például N82, N95 -- kínált Nokia Maps 2.0 szoftver gyalogos üzemmóddal is bővült. A szoftver február óta 240 ezerszer töltötték le a cég weboldaláról.

[HWSW] Rövid bétatesztelést követően letölthető a Nokia ingyenes navigációs alkalmazásának 2.0-ás, felújított, okosabbá tett változata. A symbianos okostelefonokon futó, elsősorban GPS-es telefonokhoz -- például N82, N95 -- kínált Nokia Maps 2.0 szoftver gyalogos üzemmóddal is bővült. A szoftver február óta 240 ezerszer töltötték le a cég weboldaláról.

A Nokia Maps 2.0 teljes értékű navigációs rendszert varázsol ezentúl nem csak Series 60-as szoftvert futtató, de Series 40-es telefonunkba is. A tájékozódást műholdas képek mellett az egyes készülékekbe épített iránytű is segítheti. A felhasználói felületet teljesen átdolgozták, a felújított autós, hangos navigáció pedig továbbra is fizetős opcióként vásárolható meg az ingyenes szoftverhez.

A gyalogos navigáció vizuális segítséget nyújt a környező épületek, utcák, parkok megnevezésével, és amennyiben a készülék ezt lehetővé teszi, azt is elárulja, pontosan merre gyalogolunk. Egyes városokban a helyi közlekedés megállói is elérhetők. A pontos tájékozódáshoz a Nokia 6210 Navigator beépített iránytűjét is igénybe veheti a szoftver a GPS mellett.

A NavTeq és TeleAtlas térképeiből álló adatbázis 200 országot fed le, melyből 70 navigálható a telefonokkal. A Nokia Maps 2.0-hoz útikalauzok is letölthetők, melyeket PC-n futó a Nokia Map Loaderrel tölthetünk át a telefonokra a térképek offline verzióival egyetemben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 21:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.