:

Szerző: Ady Krisztián

2008. május 7. 09:50

Végre tényleg elérhető a Windows XP harmadik szervizcsomagja - magyarul is

Némi késést követően végre tényleg megérkezett a Windows XP utolsó, harmadik szervizcsomagja. Az egy hetes csúszással jelentősen bővült a lokalizációk támogatása is, már a magyar nyelvű Windows XP-ket is frissíthetjük.

[HWSW] Némi késést követően végre tényleg megérkezett a Windows XP utolsó, harmadik szervizcsomagja. Az egy hetes csúszással jelentősen bővült a lokalizációk támogatása is, már a magyar nyelvű Windows XP-ket is frissíthetjük.

A szervizcsomagot a Windows Update webhelyen keresztül a legcélszerűbb letölteni, hiszen ilyenkor csak azt a néhány megabájtnyi frissítést kell telepíteni, amit eddig nem szerezhettünk be ilyen módon. Ezen túl további lehetőség a webes, a teljes telepítő, vagy a CD-képként elérhető változat letöltése. Mindhárom elérhető magyar nyelven is. A Windows XP SP3 mellett a Windows Vista SP1 terjesztését is újrakezdték, miután sikerült megoldani a Microsoft Dynamics RMS-szel kapcsolatos kompatibilitási problémákat.

Az alkalmazás-inkompatibilitási problémát a Microsoft viszonylag gyorsan javította, a vállalat korábban azt ajánlotta a Dynamics Retail Management System felhasználóinak, hogy semmiképp se telepítsék a Windows XP SP3-at és a Vista SP1-et, további információért pedig forduljanak a cég terméktámogatási csapatához.

A Microsoft egyben figyelmeztette is a felhasználókat, hogy a szervizcsomag feltelepítését követően jól gondolják meg az Internet Explorer 7-re áttérést -- amennyiben még ezt nem tették volna meg --, ugyanis az SP3-mal frissített XP-kről már nem lehet eltávolítani a frissebb, okosabb böngészőt. Internet Explorer 6-ra csak akkor válthatunk vissza, ha előbb eltávolítjuk a harmadik szervizcsomagot.

Az SP3 az utolsó szervizcsomag a Windows XP-hez, a Microsoft június 30-án vonja ki a hét éves operációs rendszert a kiskereskedelmi forgalomból, ezt követően már nem lesz megtalálható a boltok polcain, és a PC-ken sem, legalábbis elvileg. A nagyobb gyártók, a HP és a Dell a jelenlegi információk szerint mégis forgalmazni fognak ezt követően is Windows XP-vel előtelepített PC-ket -- a Windows Vista egyes változatainak "downgrade" lehetőségét használják fel erre a célra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 16:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.