:

Szerző: Bányai György

2008. május 14. 17:04

A vevőre bízná a notebook összeszerelését az OCZ

A hazánkban leginkább memóriamoduljairól ismert OCZ gyártó olyan noteszgép-vázzal jelentkezett, amelybe éppúgy, mint a félkész barebone számítógép-alapokba, a felhasználó építheti a cserélhető, pontosabban bontható tartalmat.

[HWSW] A hazánkban leginkább memóriamoduljairól ismert OCZ gyártó olyan noteszgép-vázzal jelentkezett, amelybe éppúgy, mint a félkész barebone számítógép-alapokba, a felhasználó építheti a cserélhető, pontosabban bontható tartalmat.

Az OCZ termékei között jelenleg memóriamodulokon kívül flash memóriákat, videokártyákat, SSD-meghajtókat és tápegységeket is találhatunk, ezeket egészíti ki az a noteszgép-váz, amely "szereld magad" szellemben csak az alapokat tartalmazza. A 3,2 kilogrammos alap 15,4 hüvelykes, szélesvásznú kijelzőt tartalmaz, a billentyűzet alatt pedig egy olyan alaplapot, melyen Intel PM965/ICH8M lapkakészlet található és egy 512 megabájt memóriával gazdálkodó NVIDIA GeForce 8600M GT videochip. A processzort, memóriát, merevlemezt és egyebeket a vevőnek kell beszereznie és beszerelnie.

A noteszváz támogatja a SATA csatolóval szerelt merevlemezeket, amelyekből helyszűke miatt természetesen csak a noteszekbe illő 2,5 hüvelykes változatok alkalmazhatók, továbbá négy USB kapu, 54 milliméteres ExpressCard kártyahely, DVD író és ujjlenyomat-azonosító áll a felhasználó rendelkezésére. A külön kérhető kiegészíthetők között Bluetooth 2.0 modult, TV-vevőt, valamint 802.11 a/g/n Intel vezeték nélküli hálózati csatolót találunk.

OCZ noteszgép-barebone

A kilenccellás akkumulátorral ellátott keret mellé az OCZ igen vaskos építési útmutatót ad, amelyet kiegészít internetes és telefonos segítséggel is -- igény esetén a cég a gépépítőket a doboz kibontásától az operációs rendszer telepítéséig végigvezetve. Eugene Chang, az OCZ Systems Solutions termékmenedzsere szerint a készlet segítségével lehetővé válik, hogy a felhasználó saját maga alakítsa ki a céljaihoz legjobban alkalmazkodó játékkonfigurációt.

Egyelőre nem ismert a csavarhúzóval és az egyéb szerszámokkal is "meghintett" készlet ára, amely eldöntheti a termék sikeressé válását is, azonban annyit biztosra vehetünk, hogy még ebben az évben megérkezik a piacra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 06:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.