Szerző: Bányai György

2007. június 25. 14:28

Csúcskategóriás Sony munkaállomás HD-videók vágásához

Korábban azt emlegettük, hogy egy Macintosh árából kettő, vagy akár három PC is kijöhet, de elérkezett az az idő, amikor ezt fordítva is mondhatjuk. A leginkább HD-videók vágására készült Sony VAIO RM1N munkaállomás azokat a lelkes amatőröket szeretné megérinteni, akit próbára szeretnék tenni a ma kapható legújabb technikát és emellett ki tudják fizetni a borsos, 5000 dolláros vételárat. Ráadásul ezért az összegért csak magát a gépet kapjuk, megjelenítőre pluszköltségként kell gondolnunk.

HIRDETÉS

[HWSW] Korábban azt emlegettük, hogy egy Macintosh árából kettő, vagy akár három PC is kijöhet, de elérkezett az az idő, amikor ezt fordítva is mondhatjuk. A leginkább HD-videók vágására készült Sony VAIO RM1N munkaállomás azokat a lelkes amatőröket szeretné megérinteni, akit próbára szeretnék tenni a ma kapható legújabb technikát és emellett ki tudják fizetni a borsos, 5000 dolláros vételárat. Ráadásul ezért az összegért csak magát a gépet kapjuk, megjelenítőre pluszköltségként kell gondolnunk.

A Sonyra jellemző a stílusos formavilág, valamint a nemes anyagok használata, ez most sincs másképp, de az építési mód új. Két külön házban kaptak helyet a részegységek, a nagyobbikban az alaplap, processzor, memória, valamint a grafikus alrendszer, a kisebbikben pedig az 50 gigabájt írására alkalmas Blu-Ray égetőmű, illetve a ma használatos memóriakártyák rései. Adatok ismertetésekor 2,4 GHz órajelen üzemelő Core 2 Quad Q6600 központi egységről, 2 gigabájt rendszermemóriáról, két darab, egyenként 500 gigabájtos, RAID 0 tömbbe szervezett SATA merevlemezről, valamint egy 256 megabájt grafikus memóriával ellátott NVIDIA GeForce 8600 GTS videokártyáról számolhatunk be.


A 19 hüvelykes megjelenítő illik az RM1N-hez, de feláras

A készlethez egy navigációs JOG kerék is tartozik, amelyet az Adobe Premiere Pro 2.0 használatakor is élvezhetünk, mert ez az alkalmazást is a géphez kapjuk, természetesen a Windows Vista operációs rendszer Business változatával együtt. Az RM1N Július közepétől lesz kapható, kontinensünkön először az Egyesült Királyságban.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 16:31

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.