Szerző: Bányai György

2007. június 25. 14:28

Csúcskategóriás Sony munkaállomás HD-videók vágásához

Korábban azt emlegettük, hogy egy Macintosh árából kettő, vagy akár három PC is kijöhet, de elérkezett az az idő, amikor ezt fordítva is mondhatjuk. A leginkább HD-videók vágására készült Sony VAIO RM1N munkaállomás azokat a lelkes amatőröket szeretné megérinteni, akit próbára szeretnék tenni a ma kapható legújabb technikát és emellett ki tudják fizetni a borsos, 5000 dolláros vételárat. Ráadásul ezért az összegért csak magát a gépet kapjuk, megjelenítőre pluszköltségként kell gondolnunk.

[HWSW] Korábban azt emlegettük, hogy egy Macintosh árából kettő, vagy akár három PC is kijöhet, de elérkezett az az idő, amikor ezt fordítva is mondhatjuk. A leginkább HD-videók vágására készült Sony VAIO RM1N munkaállomás azokat a lelkes amatőröket szeretné megérinteni, akit próbára szeretnék tenni a ma kapható legújabb technikát és emellett ki tudják fizetni a borsos, 5000 dolláros vételárat. Ráadásul ezért az összegért csak magát a gépet kapjuk, megjelenítőre pluszköltségként kell gondolnunk.

A Sonyra jellemző a stílusos formavilág, valamint a nemes anyagok használata, ez most sincs másképp, de az építési mód új. Két külön házban kaptak helyet a részegységek, a nagyobbikban az alaplap, processzor, memória, valamint a grafikus alrendszer, a kisebbikben pedig az 50 gigabájt írására alkalmas Blu-Ray égetőmű, illetve a ma használatos memóriakártyák rései. Adatok ismertetésekor 2,4 GHz órajelen üzemelő Core 2 Quad Q6600 központi egységről, 2 gigabájt rendszermemóriáról, két darab, egyenként 500 gigabájtos, RAID 0 tömbbe szervezett SATA merevlemezről, valamint egy 256 megabájt grafikus memóriával ellátott NVIDIA GeForce 8600 GTS videokártyáról számolhatunk be.


A 19 hüvelykes megjelenítő illik az RM1N-hez, de feláras

A készlethez egy navigációs JOG kerék is tartozik, amelyet az Adobe Premiere Pro 2.0 használatakor is élvezhetünk, mert ez az alkalmazást is a géphez kapjuk, természetesen a Windows Vista operációs rendszer Business változatával együtt. Az RM1N Július közepétől lesz kapható, kontinensünkön először az Egyesült Királyságban.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.