Szerző: Ady Krisztián

2007. június 1. 11:22

Három új mobiltelefont mutatott be a Nokia

Három új mobiltelefont mutatott be a tegnap a Nokia, megérkezett az exkluzív kivitelű Nokia 8600 Luna, illetve két különböző kivitelben jelenik meg a 6500-as típusjelzésű mobil. A classic és slide, azaz hagyományos és szétcsúsztatható kivitelben is megjelenő készülékek az azonos típusszám ellenére nem csak kialakításukban, hanem kamerájukban is különböznek egymástól.

HIRDETÉS

[HWSW] Három új mobiltelefont mutatott be a tegnap a Nokia, megérkezett az exkluzív kivitelű Nokia 8600 Luna, illetve két különböző kivitelben jelenik meg a 6500-as típusjelzésű mobil. A classic és slide, azaz hagyományos és szétcsúsztatható kivitelben is megjelenő készülékek az azonos típusszám ellenére nem csak kialakításukban, hanem kamerájukban is különböznek egymástól.

Nokia 6500

A Nokia 6500 classicot anodizált alumínium, míg a slide változatot rozsdamentes acél díszíti. A Series 40 platformot futtató, harmadik generációs telefonok közül a classic 2 megapixeles kamerát, míg a szétcsúsztatható kivitelű 3,2 megapixeles, Carl Zeiss optikás kamerát kapott. A Nokia 6500 classic mindössze 9,5 mm vékony, a képeket, videókat és zenéket pedig 1 gigabájtnyi saját memóriába tárolhatja el. A közvetlen micro-USB csatlakozó nem csak az adatátvitellel kapcsolatos feladatokat, hanem végre a készülék töltését is elvégezheti.

A szétcsúsztatható változatot nem csak kiváló felbontású, autofókuszos kamerával, hanem tévékimenettel is ellátták, így a képeket és videókat akár a televízió képernyőjén, közvetlenül is visszanézhetjük. A külső sérülések ellen egyedi bevonatot kapott a telefon, mely megvédi a karcolásoktól. A classic változat nettó 320, a slide nettó 370 eurótól lesz kapható a nyár folyamán.

Nokia 8600 Luna, 6500 slide és 6500 classic
Nokia 8600 Luna, 6500 slide és 6500 classic

Luna

A Nokia legújabb divattelefonja, a Nokia 8600 Luna szintén Series 40 platformot futtat. A készülék csak GSM/EDGE hálózatokat támogat, a harmadik generációs funkiók kimaradtak a telefonból. A rozsdamentes acélból, első osztályú anyagokból készült, dizájnos készülék billentyűzete egy lecsúsztatható füstüveg fedlap alatt rejtőzik el. A Nokia 8600 Luna is micro-USB csatlakozót kapott, kamerája pedig 2 megapixeles. Felbukkanása az üzletekben ebben a hónapban várható, a luxustelefon nem kevesebb mint nettó 700 eurós áron kerül majd piacra..

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 16:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.