:

Szerző: Ady Krisztián

2007. június 1. 11:22

Három új mobiltelefont mutatott be a Nokia

Három új mobiltelefont mutatott be a tegnap a Nokia, megérkezett az exkluzív kivitelű Nokia 8600 Luna, illetve két különböző kivitelben jelenik meg a 6500-as típusjelzésű mobil. A classic és slide, azaz hagyományos és szétcsúsztatható kivitelben is megjelenő készülékek az azonos típusszám ellenére nem csak kialakításukban, hanem kamerájukban is különböznek egymástól.

[HWSW] Három új mobiltelefont mutatott be a tegnap a Nokia, megérkezett az exkluzív kivitelű Nokia 8600 Luna, illetve két különböző kivitelben jelenik meg a 6500-as típusjelzésű mobil. A classic és slide, azaz hagyományos és szétcsúsztatható kivitelben is megjelenő készülékek az azonos típusszám ellenére nem csak kialakításukban, hanem kamerájukban is különböznek egymástól.

Nokia 6500

A Nokia 6500 classicot anodizált alumínium, míg a slide változatot rozsdamentes acél díszíti. A Series 40 platformot futtató, harmadik generációs telefonok közül a classic 2 megapixeles kamerát, míg a szétcsúsztatható kivitelű 3,2 megapixeles, Carl Zeiss optikás kamerát kapott. A Nokia 6500 classic mindössze 9,5 mm vékony, a képeket, videókat és zenéket pedig 1 gigabájtnyi saját memóriába tárolhatja el. A közvetlen micro-USB csatlakozó nem csak az adatátvitellel kapcsolatos feladatokat, hanem végre a készülék töltését is elvégezheti.

A szétcsúsztatható változatot nem csak kiváló felbontású, autofókuszos kamerával, hanem tévékimenettel is ellátták, így a képeket és videókat akár a televízió képernyőjén, közvetlenül is visszanézhetjük. A külső sérülések ellen egyedi bevonatot kapott a telefon, mely megvédi a karcolásoktól. A classic változat nettó 320, a slide nettó 370 eurótól lesz kapható a nyár folyamán.

Nokia 8600 Luna, 6500 slide és 6500 classic
Nokia 8600 Luna, 6500 slide és 6500 classic

Luna

A Nokia legújabb divattelefonja, a Nokia 8600 Luna szintén Series 40 platformot futtat. A készülék csak GSM/EDGE hálózatokat támogat, a harmadik generációs funkiók kimaradtak a telefonból. A rozsdamentes acélból, első osztályú anyagokból készült, dizájnos készülék billentyűzete egy lecsúsztatható füstüveg fedlap alatt rejtőzik el. A Nokia 8600 Luna is micro-USB csatlakozót kapott, kamerája pedig 2 megapixeles. Felbukkanása az üzletekben ebben a hónapban várható, a luxustelefon nem kevesebb mint nettó 700 eurós áron kerül majd piacra..

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.