Szerző: Ady Krisztián

2007. június 22. 10:07

Felújította Photosmart digitális fényképezőgépeit a HP

Továbbfejlesztette, felfrissítette digitális fényképezőgép-kínálatát a Hewlett-Packard: a felsőkategóriás modellek okosabbak lettek, 80 dollárért, azaz körülbelül 15 ezer forintért pedig egy 5 megapixeles érzékelővel és 1,5 hüvelykes LCD-kijelzővel rendelkező belépő szintű modellt vásárolhatunk.

Továbbfejlesztette, felfrissítette digitális fényképezőgép-kínálatát a Hewlett-Packard: a felsőkategóriás modellek okosabbak lettek, 80 dollárért, azaz körülbelül 15 ezer forintért pedig egy 5 megapixeles érzékelővel és 1,5 hüvelykes LCD-kijelzővel rendelkező belépő szintű modellt vásárolhatunk.

Számítógép nélkül

A HP új fényképezőgépei még több képkorrekciót képesek a fényképezőgépen belül elvégezni, melyek közül többet számítógéppel is csak azok tudnak elvégezni, akik komolyabb alkalmazásokkal, tapasztalattal rendelkeznek. Az új csúcsmodellben, a 300 dolláros R937-ben például egy Pet-eye fix funkció is helyet kapott, mely két egyszerű lépéssel kutyánk, macskánk "ördögi" szemét képes normálissá varázsolni. Ezt még számítógéppel sem olyan könnyű korrigálni.

A 8 megapixeles R847-ből már hiányzik ez a funkció, csak a "normál" vörösszem-eltávolítás kapott benne helyet, amennyiben vakuval nincs lehetőség erre. Ez a fényképezőgép 32 megabájtnyi saját memóriával is rendelkezik, a 3 hüvelykes LCD-kijelző pedig a HP szerint nem csak minden irányból, de tűző napfényben is tökéletesen látható.

A 200 dolláros HP Mz67 szintén nyolc megapixeles képek készítésére alkalmas, 2,5 hüvelykes kijelzővel és szoftveres képstabilizálással is rendelkezik, mely jól jön a teljes, hatszoros optikai zoom kihasználásakor. A HP M447, M547 és M637 fényképezőgépek augusztustól lesznek elérhetők, 2,4 hüvelykes kijelzővel, 3x-os optikai zoommal, videorögzítési lehetőséggel. Az M637 egy 7,2 megpixeles kamera 150 dollárért, a 110 dolláros M547 6,2 megapixeles képek készítésére alkalmas, míg az M447 100 dollárért 5 megapixeles fotókat készíthet, ebben ki is merül az egyes készülékek közötti különbség.

HP Photosmart E337
5 megapixel és 1,5 hüvelykes LCD-kijelző 80 dollárért

Középkategória és belépő szint

A M737 180 dollárért közel ugyanazt tudja, mint az Mz67, azonban ezt a készüléket csak 3x-os optikai zoomra képes objektívvel látták el. Az ugyanennyibe kerülő R742 kisebb felbontású, 8 helyett 7 megapixeles, azonban szabadabb kezet ad a saját beállításokkal történő fotózáshoz, 13 előre definiált üzemmódja mellett.

A legolcsóbb készülék, a 80 dolláros E337 egy 5 megapixeles fényképezőgép alapvető képességekkel, ebbe az árba azonban még egy 1,5 hüvelykes LCD-kijelző is belefért. A zoom nélküli fényképezőgéppel Secure Digital memóriakártyára rögzíthetünk, az elkészült képeket pedig USB-kapcsolaton tölthetjük át számítógépünkbe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról