:

Szerző: Ady Krisztián

2007. június 15. 13:01

Műholdas navigáció és 8 gigabájtos walkmantelefon a Sony Ericssontól

Hat új mobiltelefont mutatott be tegnap Sony Ericsson, melyek között két kagyló formájú, a belépő szintet erősítő, ám igen dizájnos készülék, egy új CyberShot fényképezőgép-mobil, illetve egy 8 gigabájtnyi flashmemóriával ellátott Walkman-mobil is található. A K530 pedig az első olyan Sony Ericsson mobil, mely támogatja a vállalat különleges ötletét, a headsetbe épített GPS-modult.

[HWSW] Hat új mobiltelefont mutatott be tegnap Sony Ericsson, melyek között két kagyló formájú, a belépő szintet erősítő, ám igen dizájnos készülék, egy új CyberShot fényképezőgép-mobil, illetve egy 8 gigabájtnyi flashmemóriával ellátott Walkman-mobil is található. A K530 pedig az első olyan Sony Ericsson mobil, mely támogatja a vállalat különleges ötletét, a headsetbe épített GPS-modult.

K850, W910, W960

A Sony Ericsson K850 egy 5 megapixelesre bővített Cyber-shot telefon, mely a vállalat fotótelefon termékcsaládját bővíti. Az autófókuszos, vakus telefon egyben már HSDPA adatátvitelre is képes, hasonlóan az új Walkman-mobilhoz, utolérve a konkurens modelleket. A K850-ben megtalálhatók a korábbi Cyber-shot telefonokban megismert funkicók, mint például a BestPic, mely kilenc képből álló sorozattal segít kiválasztani a legjobban elkapott pillanatot.

A használatot teszi egyszerűbbé az új módválasztó, mellyel gyorsan válthatunk a fényképező, videókamera és a képnézegetés között. Az új médiaböngészővel egy helyen kezelhetjük fényképeinket, videóinkat, zenéinket. A K850 legkorábban 2007. negyedik negyedévének elejétől lesz kapható.

Sony Ericsson K850 Sony Ericsson K530
Sony Ericsson K850 és K530

A Walkman telefonsorozat második születésnapját a Sony Ericsson két új készülékkel ünnepli. A W910 modell 1 gigabájtnyi, a W960 pedig 8 gigabájtnyi beépített flashmemóriával rendelkezik. Az új, slider W910-ben -- mely kétségkívül a W850i utódja -- mozgásérzékelő is van, mellyel a játékokat, vagy zeneszámok vezérlését is megoldhatjuk, a következő számra ugraáshoz elegendő oldalba "pöccinteni" a telefont. A készülékkel nagy felbontású fotók is készíthetők, hiszen kamerája 3,2 megapixeles.

Az előadók és albumok szerinti listázás mellett a SenseMe lehetőséget nyújt tempó és stílus alapján is lejátszási listák összeállítására. Az egyedi megjelenítés a zenéket egy mátrix pontjaiként jeleníti meg, vízszintesen és függőlegesen elhelyezve a tengelyeken tulajdonságaik szerint. Így kiválaszthatunk egy csoportnyi zenét, amely megfelel hangulatunknak. Az új médiaböngésző ebben a mobilban is megtalálható. A Sony Ericsson W910 Walkman-telefon vörös vagy fekete színekben lesz kapható 2007. negyedik negyedévétől.

Sony Ericsson W910 Sony Ericsson W960
Sony Ericsson W910 és W960

Z320, Z250 és K530

Az új Sony Ericsson Z320 és Z250 egyaránt kagyló formájú, széthajtható készülék. A T230 mintájára készült, belépő szintű Z250 látványos fémes külsővel rendelkezik. A telefon külső része teljesen sima, a rejtett ikonok csak akkor jelennek meg, ha egy bejövő hívás vagy üzenet aktivizálja őket. A Z320 1,3 megapixeles kamerájával lehet csábító, külső, retrós, ikonos kijelzője, felvillan beérkező híváskor vagy üzenetkor. A Z250 és Z320 kagylómobilok a harmadik negyedévtől lesznek kaphatók.

A K530 harmadik generációs készülék a K610 sorozat vonalait viszi tovább, leginkább az igen szépre sikerült, csak Vodafone számára készült V630i-hez hasonlít. A 2 megapixeles kamera is valószínűleg ezekből a modellekből öröklődött tovább. Ez a készülék a Sony Ericsson első olyan mobilja, mely kompatibilis a GPS Enabler HGE-100 kiegészítővel, mely navigációs berendezést varázsol a telefonból. A gyártó meglepő módon egy headset felvevőgombos egységébe építette be a GPS-modult, így az nem növeli a mobil méretét, illetve csak akkor kell elővenni, amikor használni szeretnénk. A K530 is a harmadik negyedében jelenik meg.

Sony Ericsson Z250 Sony Ericsson Z320
Sony Ericsson Z250 és Z320

a címlapról