Szerző: Ady Krisztián

2005. június 24. 10:26

Augusztustól lesz kapható itthon a Samsung 173P plus csúcsmonitora

A Samsung Electronics auusztusban dobja piacra hazánkban 173P típusú, 17 hüvelykes monitora utódját, a 173P plus modellt. Az új monitor egyedülállóan magas, az eddig megszokottnál akár kétszer is magasabb kontrasztaránnyal rendelkezik. A 173P modell igen sikeres évet tudhat maga mögött, az iF Design és az IDEA mellett a Good Design is elismerte a koreai cég tervezőinek, dizájnereinek szépérzékét.

HIRDETÉS

[HWSW] A Samsung Electronics auusztusban dobja piacra hazánkban 173P típusú, 17 hüvelykes monitora utódját, a 173P plus modellt. Az új monitor egyedülállóan magas, az eddig megszokottnál akár kétszer is magasabb kontrasztaránnyal rendelkezik. A 173P modell igen sikeres évet tudhat maga mögött, az iF Design és az IDEA mellett a Good Design is elismerte a koreai cég tervezőinek, dizájnereinek szépérzékét.

Alumínium ház kezelőszervek nélkül

A 173P plus elődje vonásait viszi tovább egy új LCD-panel beépítését követően: szintén alumínium házat kapott és a ki- és bekapcsológombot leszámítva egyetlen kezelőgomb sem található rajta. A készülék beállításait a MagicTune szoftveren keresztül vezérelhetjük. A 173P plus igazi újdonsága azonban a hatalmas kontrasztarányában rejlik.

A kontrasztarány a képernyő legsötétebb és legvilágosabb pontja közötti különbséget jelenti. Minél magasabb ez az érték, azonos fényerő mellett annál sötétebb a fekete az LCD-monitoron, ez az egyik jellemző paraméter, melyben eddig elmaradtak az LCD-panelek más kijelzőtechnológiáktól, például a plazmapanelektől. Jelenleg az LCD-monitorokon a fekete inkább csak sötétszürkének nevezhető az átszűrődő háttérvilágítás miatt.

Elképesztő kontrasztarány

Míg a ma kapható LCD-monitorok jellemző kontrasztaránya 400-800:1-hez, addig a 173P plus modellbe épített panel 1500:1-hez kontrasztarányra képes. Az új monitor emellett 8 ms- válaszidővel rendelkezik, mely a számítógépes játékok és videoállományok megjelenítésére is megfelelő teljesítményt jelent. Az új SyncMaster monitor fényereje 270 cd/m2, láthatósági szöge pedig 178 fok.

Első kézből szerzett tapasztalataink szerint a panel oldalról, széles szögből nézve is láthatóan kontrasztosabb, meglepően tiszta képet biztosít és egyáltalán nem tükröződik. A 17 hüvelykes modell natív felbontása 1280 x 1024 pixel.

A Samsung új monitorát MagicPivot funkcióval is ellátták, mely a képernyő állásának automatikus érzékelése révén beállítja a megfelelő fekvő vagy álló képet. Az intelligens gömbcsukló-rendszer révén a 173P plus az egyik legflexibilisebb, dönthető, emelhető, forgatható LCD-monitor a piacon. A 173P plus ajánlott ára egyelőre nem ismert, de várhatóan a most még kapható 173P monitor árához hasonló összegbe fog kerülni. A SyncMaster 173P ajánlott ára jelenleg 107 ezer Ft bruttó.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 08:59

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.