Szerző: Bodnár Ádám

2004. augusztus 30. 12:24

Részletek az új Treo okostelefonról

Számos részlet és kép szivárgott ki a PalmOne következő generációs okostelefonjáról, amely várhatóan Treo 650 néven kerül forgalomba.

Számos részlet és kép szivárgott ki a PalmOne következő generációs okostelefonjáról, amely várhatóan Treo 650 néven kerül forgalomba.

A képeken jól látható, hogy az új Treo megtartja a régi formáját és arányait, azonban a belbecs teljesen megújul. A készüléket 312 MHz-es processzor működteti, amely 32 Mbyte RAM-mal gazdálkodhat. Az operációs rendszer a Palm OS 5-ös verziója lesz. Az új Treo kijelzője 320x320 pixel felbontású és 65 ezer árnyalat megjelenítésére képes. A következő generációs Treo fontos újdonságai közé tartozik a Bluetooth adóvevő, a könnyebb felhasználást pedig új gyorsbillentyűk segítik.

A Treo 600 is tartalmazott digitális fényképezőgépet, a Treo 650 azonban elődjénél lényegesen jobb minőségű fotók készítésére képes, mivel 1 megapixel felbontású optikával rendelkezik, emellett zoom funkciót is kínál, valamint videoklipek rögzítésére is képes. Az optika mellett apró tükör található, amely önarckép készítésénél segíthet. Amennyiben a készülék memóriája megtelne, SD/MMC formátumú kártyákkal lehet bővíteni a tárat. Az aljzat támogatja az SD I/O szabványt is.

Egyelőre nem tudni, hogy az új Treo mikor kerül a boltokba és mennyit kell fizetni érte, a pletykák őszi megjelenésről szólnak. Ezt támasztja alá, hogy Todd Bradley, a PalmON elnök-vezérigazgatója korábban többször említette, hogy a vállalat új kommunikátorai az ősszel kerülnek piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról