Szerző: Bodnár Ádám

2004. augusztus 3. 15:56

Akár egész albumokat is letölthetnek mobiljukra a Pannon GSM előfizetői

Holnap, a Sziget Fesztivál első napján indítja el új szolgáltatását a Pannon GSM: a minden eddig ismertnél jobb hanghűségű zeneszámok mobiltelefonra történő nagy sebességű letöltését biztosító djuice zene segítségével akár komplett albumokat is mobiljukra költöztethetnek az előfizetők.

Holnap, a Sziget Fesztivál első napján indítja el új szolgáltatását a Pannon GSM: a minden eddig ismertnél jobb hanghűségű zeneszámok mobiltelefonra történő nagy sebességű letöltését biztosító "djuice zene" segítségével akár komplett albumokat is mobiljukra költöztethetnek az előfizetők.

A djuice zene szolgáltatáson keresztül kezdetben a Warner Music lemezkiadó választéka válik elérhetővé a djuice előfizetők számára. A kínálat a további kiadói szerződések megkötésével közel 10 ezer számra bővül még az idén. Egy zeneszám letöltésének díja 600 forint, és mivel ez legális vásárlásnak minősül, az előfizető korlátlan alkalommal meghallgathatja a telefonján, vagy annak memóriakártyáján tárolt dalokat. A zeneszámok ugyanakkor nem küldhetők át másik telefonszámra: kizárólag akkor játszhatók le, ha a készülékbe az eredeti megrendelő SIM-kártyáját helyezik be.

A teljes számok letöltése mellett a szolgáltatás arra is lehetőséget nyújt, hogy azok rövidített változatát csengőhangként mentsék el az előfizetők, vagy az adott album borítóját háttérképként megrendeljék. Ősztől mindkét szolgáltatás ára bruttó 475 forint, azonban a nyár végéig a Pannon GSM és a djuice előfizetői ingyenesen használhatják és élvezhetik a djuice zenét.

Az amerikai Chaoticom által kidolgozott speciális fájlformátumot kifejezetten GPRS adatátvitelre optimalizálták, a hatékony tömörítésnek köszönhetően egy átlagos zeneszám mindössze 700-900 kbyte méretű. A technológia valós idejű letöltést biztosít, azaz például egy három perces szám letöltése ugyanennyi időbe telik, ráadásul a lejátszás már az adatforgalom közben megkezdődhet, így az előfizetők a megrendelést követően gyakorlatilag azonnal élvezhetik a számot.

A djuice zene szolgáltatás használatához egy, a djuice, illetve a Pannon GSM WAP-oldalairól díjmentesen letölthető program szükséges, amely Nokia 3650, 3660, 6600 és N-Gage, Siemens SX1, valamint Sony Ericsson P800 és P900 készülékeken futtatható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról