Szerző: Ady Krisztián

2004. augusztus 24. 11:56

Walkie-talkie stílusú kommunikációra is képes a Siemens CX70 mobiltelefonja

A konkurens mobiltelefon-gyártók lépéseihez hasonlóan a Siemens is Push To Talk (PTT) funkcionalitást épített be legújabb mobitelefonjába, mely walkie-talkie stílusú, IP-alapú kommunikációt tesz lehetővé a mobiltársaságok hálózatain -- amennyiben a mobilhálózatok ezt támogatják. Az új készülék emellett természetesen színes kijelzővel és beépített digitális kamerával is rendelkezik.

A konkurens mobiltelefon-gyártók lépéseihez hasonlóan a Siemens is "Push To Talk" (PTT) funkcionalitást épített be legújabb mobitelefonjába, mely walkie-talkie stílusú, IP-alapú kommunikációt tesz lehetővé a mobiltársaságok hálózatain -- amennyiben a mobilhálózatok ezt támogatják. Az új készülék emellett természetesen színes kijelzővel és beépített digitális kamerával is rendelkezik.

A CX70 a Siemens első olyan mobiltelefonja, mely támogatja a PTT szolgáltatásokat, bár a Siemens ezt a képességet "Push and Talk (PaT)" néven reklámozza. A telefon 108 x 46 x 18 mm méretű, 90 grammot nyom, kijelzője 132 x 176 pixeles és 65 ezer szín megjelenítésére képes. A beépített kamera VGA felbontású, 640 x 480 pixeles képeket készíthet, ennél kisebb felbontású képek esetén pedig akár 5x-ös digitális zoom is elérhető.

A képeket és egyéb adatokat, polifonikus csengőhangokat a 9,5 Mbyte-nyi belső memóriába menthetjük el. A telefon háromsávos, 900, 1800 és 1900 MHz-es hálózatokon üzemelhet. A 750 mAh-ás akkumulátor 300 órányi készenléti és 5,5 órányi beszélgetési időt nyújt a vállalat szerint.

A CX70 természetesen SMS és MMS üzenetek küldését is fogadását is támogatja, beépített POP3 és IMAP e-mail klienssel, valamint WAP 2.0 böngészővel rendelkezik. Az állóképek mellett mozgóképek, videók felvétele és lejátszása is megoldott. A mobiltelefon várható ára és pontosabb megjelenési időpontja egyelőre nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról