:

Szerző: Ady Krisztián

2007. november 23. 12:04

További felvásárlásokkal erősít az ipari nyomtatás vezetője, a Zebra

Felvásárlásokkal erősíti piaci pozícióját az ipari nyomtatás piacvezető vállalata, a Zebra: a Navis Holdings részvényeit megközelítőleg 145 millió dollárért vásárolta fel a cég. A Navis a logisztika és eszközmenedzsment, valamint a leltározás és fuvarozás területén kínál megoldásokat. A tranzakció lezárása még idén megtörténhet.

[HWSW] Felvásárlásokkal erősíti piaci pozícióját az ipari nyomtatás piacvezető vállalata, a Zebra: a Navis Holdings részvényeit megközelítőleg 145 millió dollárért vásárolta fel a cég. A Navis a logisztika és eszközmenedzsment, valamint a leltározás és fuvarozás területén kínál megoldásokat. A tranzakció lezárása még idén megtörténhet.

A kaliforniai székhelyű Navis a tengeri kikötőkben történő árumozgatáshoz szolgál megoldásokkal. Az 1988-ban alakult cég elsőként fejlesztett ki automatizált konténerrendszereket, melyekkel gyorsabb és átláthatóbb a kikötői és átrakodó terminálok árumozgása. A Navis a vállalatok igényei szerint alakítja ki szolgáltatásait, üzembe helyezi, megtanítja használatukat, karbantartja azokat, és globális támogatást is biztosít, a cég termékeit több mint 50 országban 450 telephelyen használják.

"A Navis megvásárlásával a Zebra az ellátási lánc minden pontján lehetővé teszi az áruk azonosítását, helyük meghatározását és nyomon követését" -- mondta el Anders Gustafsson, a Zebra elnök-vezérigazgatója. "A Zebra szoftverrendszerei a valós idejű RFID, RTLS és GPS eszközazonosítóinak integrálásával még értékesebb, stratégiai szintű technológiai partnerként nyújt szolgáltatásokat" -- tette hozzá.

A Zebra a Navis megvásárlásával megközelítőleg 60 millió dolláros többletbevételre is számít. A vállalat emellett egy kisebb céget is bekebelezett, a proveo AG-t 16,3 millió dollár értékű részvényeinek felvásárlásával tette magáévá. A vállalat a valós idejű helymeghatározó rendszerek -- real-time location systems (RTLS) -- területén jeleskedett. A németországi, crailsheimi központú proveo a repülőtéri földi személyzet valós idejű igényeit kiszolgáló hardver- és szoftverrendszert működtet, melyek Frankfurt, München, London, Szingapúr és Dubai repülőterein működnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.