Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 23. 08:55

Új logisztikai központtal bővült a Nokia komáromi gyára

Tegnap felavatták a Nokia komáromi gyárának új logisztikai központját. A 10 millió eurós beruházással épült, 10 ezer négyzetméter alapterületű csarnok a szállítással és a szállítás előtt álló termékek előkészítésével kapcsolatban felmerülő igényeket elégíti ki.

[HWSW] Tegnap felavatták a Nokia komáromi gyárának új logisztikai központját. A 10 millió eurós beruházással épült, 10 ezer négyzetméter alapterületű csarnok a szállítással és a szállítás előtt álló termékek előkészítésével kapcsolatban felmerülő igényeket elégíti ki.

"Az új logisztikai központ célja a vevők jobban kiszolgálása, a szállítási folyamatok gyorsítása, és nem utolsósorban munkatársaink munkakörülményeinek további javítása" -- mondta el a megnyitón Timo Kahelin, a Nokia Komárom Kft. ügyvezető igazgatója. "Az iparágban végbemenő volumennövekedés és a termékeink iránti megnövekedett kereslet szükségessé tette a gyár termékportfóliójának további bővítését. Ezt a komáromi gyárban felhalmozott tudás és tapasztalat tette lehetővé" -- tette hozzá Raimo Puntala, a Nokia logisztikáért és gyárakért felelős alelnöke.

Nokia Komárom

A Nokia 1998-ban döntött úgy, hogy Magyarországon mintegy 100 millió eurós zöldmezős beruházásba kezd, a komáromi régiót kedvező földrajzi helyzete, kiépült infrastruktúrája és jól képzett munkaereje miatt választották a finn cég vezetői. A gyárban az első Nokia mobiltelefon mindössze 8 hónappal az 1999 áprilisi alapkőletételt követően, 2000 januárjában készült el.

A komáromi gyárban 2004-ben bővítette először a vállalat, a befektetés értéke meghaladta az 50 millió eurót. A rendkívül gyorsan kivitelezett bővítés után a teljes gyártási terület több mint 50 ezer négyzetméterre nőtt. A hazai termelés volumenére jellemző hogy 2006 végén a háromszázmilliomodik Nokia mobil -- egy alsókategóriás 2310 -- legyártását ünnepelhette a komáromi üzem, ahol már most is több mint 4 ezer embernek adnak munkát, többségében 20-35 éves fiataloknak.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.