:

Szerző: Ady Krisztián

2004. december 13. 11:02

Egy hónap alatt tízmillió példányban töltötték le a Firefox webböngészőt

[HWSW] A Mozilla Foundation bejelentette, hogy a Firefox webböngésző 1.0-s változatát egy hónap, pontosabban 31 nap alatt több mint tízmillió példányban töltötték le. Ez azt jelenti, hogy másodpercenként négy internetező döntött úgy, hogy kipróbálja az Internet Explorer egyik legnagyobb riválisát. A szervezet ezt a mennyiséget korábban 100 nap alatt tartotta elérhetőnek.

A böngésző következő, 1.1-es verziójának megjelenését 2005 márciusára tervezik. A "Deer Run" kódnéven ismert változat előtt azonban még egy nagy dobásra készül a Mozilla Foundation: a Minimo névre keresztelt, okostelefonokon futó új böngésző a mobil Opera számára jelenthet januárban komoly ellenfelet.

A magyar nyelven is letölthető Firefox böngésző egyre népszerűbb az internetezők körében, kicsi, gyors és nagyon sok olyan kényelmi funkcióval rendelkezik, amelyeket például a Windows operációs rendszerekbe épített Internet Explorerből hiányolhatunk.

Az új változat számos hibajavítást tartalmaz, és természetesen minden olyan frissítés megtalálható benne, amelyek az 1.0-s bétaverziókban, az RC1 és RC2 változatokban is megtalálhatók voltak. A Firefox 1.0-s változata egy külön fülön jeleníti meg az engedélyezett felbukkanó ablakokat, javításokat eszközöltek a kereső eszköztáron, és megszüntettek néhány olyan problémát, mely egyes oldalak hibás megjelenítéséért volt felelős.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.