Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 15. 13:39

Jövő héten rajtolnak az Nvidia RTX 3060-as grafikus kártyái

Várhatóan a legolcsóbb RTX 30-as modell készletei sem tartanak majd sokáig.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Már nem kell sokat várni az Nvidia legbarátságosabb árú RTX 30-as grafikus kártyájának rajtjára: az RTX 3060 február 25-től kezdődően tűnik fel a boltok polcain. Az új modell érkezése enyhítheti valamelyest a GPU-piacon uralkodó készlethiányt, amely egyrészt a szűkös GDDR6 memória ellátásnak, másrészt pedig szokás szerint a kriptopénz-bányászoknak köszönhető, főként az Ethereum háza táján, a kriptovaluta ugyanis továbbra is hatékonyan bányászható GPU segítségével is. A GPU-krízis orvoslására a cég egyébként nemrég a korábbi RTX 2060, sőt a GTX 1050 Ti modelleket is gyártani kezdte. A hatalmas GPU-kereslet fényében jó eséllyel az RTX 3060 készletei sem tartanak majd sokáig - ahogy a The Verge is rámutat, az Nvidia az idei teljes első negyedévben hasonlóan szűkös kínálatra számít.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.