Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 1. 11:08

16 napig bírja egy feltöltéssel a Xiaomi új okosórája

Legalábbis a gyártó ígérete szerint. A Mi Watch kerek kijelzővel, GPS-szel, vízálló házban érkezik, barátságos áron.

Frissen bejelentett, Mi 10T okostelefonjai mellett új okosórát is piacra dob a Xiaomi: a Mi Watch néven debütáló órát ne keverjük össze a gyártó ugyancsak Mi Watch névre hallgató, tavaly bejelentett, csak Kínában árusított modelljével, amely az Apple Watch külsejét vette kölcsön - az új verzió négyszögletes helyett kerek kijelzővel és szilion szíjakkal érkezik. Az új Mi Watch a Xiaomi első okosórája, amelyet Kínán kívül is elérhetővé tesz, abban egy 1,39 hüvelykes AMOLED panelt találunk, 454x454 pixel felbontással és 450 nites fényerővel. Az okosóra hasán, pulzus- és véroxigén-szenzor is található, továbbá GPS és légnyomás-érzékelő is helyet kapott benne. A Mi Watch 5 ATM nyomásig vízálló.

miwatch2020

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A készülék Bluetooth 5.0 LE-n csatlakoztatható akár androidos, akár iOS-es telefonokhoz - maga az okosóra a Xiaomi saját, viselhető eszközökre fejlesztett operációs rendszerét futtatja. Ebben 117 különböző mozgásforma követésére nyílik lehetőség, illetve a felhasználók száz digitális számlap közül válogathatnak - de az Amazon Alexa virtuális asszisztenst is támogatja az eszköz. A Xiaomi szerint egyetlen feltöltéssel az óra akár 16 nap használatot is kibír. A Xiaomi új okosórája hazánkban bruttó 40 ezer forint környéki ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.