Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 1. 11:08

16 napig bírja egy feltöltéssel a Xiaomi új okosórája

Legalábbis a gyártó ígérete szerint. A Mi Watch kerek kijelzővel, GPS-szel, vízálló házban érkezik, barátságos áron.

Frissen bejelentett, Mi 10T okostelefonjai mellett új okosórát is piacra dob a Xiaomi: a Mi Watch néven debütáló órát ne keverjük össze a gyártó ugyancsak Mi Watch névre hallgató, tavaly bejelentett, csak Kínában árusított modelljével, amely az Apple Watch külsejét vette kölcsön - az új verzió négyszögletes helyett kerek kijelzővel és szilion szíjakkal érkezik. Az új Mi Watch a Xiaomi első okosórája, amelyet Kínán kívül is elérhetővé tesz, abban egy 1,39 hüvelykes AMOLED panelt találunk, 454x454 pixel felbontással és 450 nites fényerővel. Az okosóra hasán, pulzus- és véroxigén-szenzor is található, továbbá GPS és légnyomás-érzékelő is helyet kapott benne. A Mi Watch 5 ATM nyomásig vízálló.

miwatch2020

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A készülék Bluetooth 5.0 LE-n csatlakoztatható akár androidos, akár iOS-es telefonokhoz - maga az okosóra a Xiaomi saját, viselhető eszközökre fejlesztett operációs rendszerét futtatja. Ebben 117 különböző mozgásforma követésére nyílik lehetőség, illetve a felhasználók száz digitális számlap közül válogathatnak - de az Amazon Alexa virtuális asszisztenst is támogatja az eszköz. A Xiaomi szerint egyetlen feltöltéssel az óra akár 16 nap használatot is kibír. A Xiaomi új okosórája hazánkban bruttó 40 ezer forint környéki ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.