:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 1. 11:08

16 napig bírja egy feltöltéssel a Xiaomi új okosórája

Legalábbis a gyártó ígérete szerint. A Mi Watch kerek kijelzővel, GPS-szel, vízálló házban érkezik, barátságos áron.

Frissen bejelentett, Mi 10T okostelefonjai mellett új okosórát is piacra dob a Xiaomi: a Mi Watch néven debütáló órát ne keverjük össze a gyártó ugyancsak Mi Watch névre hallgató, tavaly bejelentett, csak Kínában árusított modelljével, amely az Apple Watch külsejét vette kölcsön - az új verzió négyszögletes helyett kerek kijelzővel és szilion szíjakkal érkezik. Az új Mi Watch a Xiaomi első okosórája, amelyet Kínán kívül is elérhetővé tesz, abban egy 1,39 hüvelykes AMOLED panelt találunk, 454x454 pixel felbontással és 450 nites fényerővel. Az okosóra hasán, pulzus- és véroxigén-szenzor is található, továbbá GPS és légnyomás-érzékelő is helyet kapott benne. A Mi Watch 5 ATM nyomásig vízálló.

miwatch2020

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A készülék Bluetooth 5.0 LE-n csatlakoztatható akár androidos, akár iOS-es telefonokhoz - maga az okosóra a Xiaomi saját, viselhető eszközökre fejlesztett operációs rendszerét futtatja. Ebben 117 különböző mozgásforma követésére nyílik lehetőség, illetve a felhasználók száz digitális számlap közül válogathatnak - de az Amazon Alexa virtuális asszisztenst is támogatja az eszköz. A Xiaomi szerint egyetlen feltöltéssel az óra akár 16 nap használatot is kibír. A Xiaomi új okosórája hazánkban bruttó 40 ezer forint környéki ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról