Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 1. 09:30

Vonzó árazással jön a Xiaomi Mi 10T sorozat

Friss csúcsvas, kétféle kameraopcióval - és persze egy középkategóriás alternatívával kiegészítve.

Befutott a Xiaomi Mi 10T okostelefon-szériája: a Mi 10T és Mi 10T Pro, képviselik a gyártó őszi csúcsmodelljeit, a Mi 10T Lite-tal pedig a gyártó azokhoz olcsóbb alternatívát kínálna - noha az izmosabb páros árazása is egészen barátságosra sikerült.

SZINTE AZONOS HARDVER

A Mi 10T és Mi 10T Pro modellek nagyon hasonló paraméterekkel érkeznek, lényegében csak a hátlapi kamerakínálatban, illetve az elérhető színopciókban van különbség a két telefon között. Az eszközök 6,67 hüvelykes, 20:9-es képarányú IPS kijelzőt kaptak, amelyen 2400x1080 pixel sorakozik - a panel nagy dobása a tiszteletet parancsoló, 144 hertzes frissítési ráta, illetve az AdaptiveSync támogatás, azaz a készülék a különböző tartalmak megjelenítési tempójának megfelelően tudja állítani kijelzőfrissítési sebességét. Ez utóbbi a tartalmak rendkívül sima megjelenítése mellett az akkus üzemidőre is jótékony hatással lehet. A kijelzők, szemben több csúcsmodellel, beleértve a Mi 10 sorozatot is, teljesen sík felületet kaptak, széleiket nem hajlította meg a gyártó.

mi10t02

A duóban az idei kötelező csúcslapka, a Qualcomm Snapdragon 865 dolgozik, egy 2,84, illetve három 2,42 gigahertzes Cortex-A77 maggal, továbbá négy 1,8 gigahertzre állított Cortex-A55 maggal. Ehhez a Mi 10T Pro esetében 8 gigabájt RAM, és 128 vagy 256 gigabájt tárterület párosul, míg a Mi 10nél 128 gigabájttal tárhellyel kell beérni, 6 vagy 8 gigabájt memória társaságában. A Xiaomi az akkuval sem fogta vissza magát, a készülékekben masszív, 5000 mAh kapacitású telep dolgozik - noha a vezeték nélküli töltés úgy néz ki kimaradt a képességek közül. Természetesen az 5G támogatás ott van a fegyvertárban.

mi10t03

A főbb különbségeket a hátlapon kell keresni, noha itt sem találni sokat, egyedül a fő szenzor lett valamivel visszafogottabb a Mi 10T-ben, amelyben egy 64 megapixeles, f/1.89-es kamera figyel, szemben a Mi 10T Próval, amelynek f/1.69-es fő kamerája masszív, 108 megapixel felbontású, és optikai képstabilizációt is kapott. A fő szenzor alatt mindkét telefonon egy 13 megapixeles f/2.4-es ultraszéles látószögű kamera, illetve egy szintén f/2.4-es, 5 megapixeles makró kamera figyel. A készülékeken egy 20 megapixeles, a kijelző bal felső sarkába ütött szelfikamerát találunk.

mi10t01

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A telefonok hazánkban is a boltokba kerülnek, a Mi 10T fekete és ezüst kivitelben, 6/128 gigabájtos modelljének ajánlott fogyasztói ára bruttó 165 ezer forint, a Mi 10T Pro 8/256 gigabájtos verziója pedig bruttó 220 ezer foritnos árcédulával lesz kapható, fekete, ezüst és kék színopciókkal.

MI 10T LITE

Első blikkre a Mi 10T Lite sem áll messze a csúcskategóriát célzó testvéreitől, 6,67 hüvelykes kijelzője ugyanazokat a paramétereket kapta mint a Mi 10T esetében, noha itt "csak" 120 hertzes maximális frissítési rátával kell beérni - az AdaptiveSync itt is támogatott. A drágább modelleknél az üveg elő- és hátlapokat összefogó alumíniumkeretet itt műanyagra cserélte a gyártó, a telefonban emellett a fentinél valamivel szerényebb, Qualcomm Snapdragon 750G processzort találunk - abból sem maradt ki ugyanakkor az 5G hálózatok támogatása. A Mi 10T Lite 6 gigabájt RAM-mal és igény szerint 64 vagy 128 gigabájt tárhellyel érhető el.

mi10tlite

A hátlapon itt négy érzékelő ül, a fő szenzor a Mi 10T-ben is látott 64 megapixeles darab, alatta pedig egy 8 megapixels, f/2.2-es ultraszéles látószögű kamera, egy f/2.4-es, 2 megapixels makrókamera, illetve egy szintén 2 megapixeles mélységélesség szenzor található. A szelfikamera 16 megapixeles, illetve az akku is vékonyabb lett egy kicsit, ugyanakkor a maga 4820 mAh kapacitásával továbbra sem ad rá okot, hogy a felhasználók az üzemidő miatt aggódjanak - főleg az alacsonyabb fogyasztású processzor mellet. A Mi 10T Lite bruttó 130 ezer forintos javasolt fogyasztói áron kerül piacra, kék, szürke és rose gold színekben.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.