Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Egyre biztosabbnak látszik a videolejátszós iPod megjelenése

Ady Krisztián, 2005. augusztus 04. 10:32
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Néha saját maga az Apple erősíti meg egyik-másik pletyka feltételezéseit: a vállalat honlapján egy hajszálnyit átírt szövegből most könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy valóban küszöbön egy videók lejátszására is alkalmas iPod-verzió megjelenése. Az iPod leírását szolgáló részt a következőképpen egészítették ki: ...szöveg, audió, kép és videó rögzítéséhez, rendszerezéséhez, továbbításához, szerkesztéséhez és megtekintéséhez.

[HWSW] Néha saját maga az Apple erősíti meg egyik-másik pletyka feltételezéseit: a vállalat honlapján egy hajszálnyit átírt szövegből most könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy valóban küszöbön egy videók lejátszására is alkalmas iPod-verzió megjelenése. Az iPod leírását szolgáló részt a következőképpen egészítették ki: "...szöveg, audió, kép és videó rögzítéséhez, rendszerezéséhez, továbbításához, szerkesztéséhez és megtekintéséhez".

Videoklipek

A korábbi hírek szerint az Apple tárgyalásokat kezdeményezett a nagy lemezkiadókkal, hogy az iTunes Music Store internetes zenebolt kínálatába a dalok mellett a videoklipeket is felvehessen. A pletykák annak ellenére röppentek fel, hogy Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója szerint a vásárlók nem akarnak a hordozható készülékeken filmeket nézni. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy a videolejátszásra alkalmas hordozható készülékek sikere egyelőre elmarad a várakozásoktól.

A zenei videoklipek mindazonáltal sikeresek lehetnek a hordozható lejátszókon, hiszen az iPod vásárlóközönsége amúgy is zeneszeretőkből áll. Médiaipari bennfenntesek szerint a vállalat már tárgyal a legnagyobb kiadókkal (Sony BMG, Warner, Universal, EMI) a klipek licencelésével kapcsolatban. A pletykák szerint ősztől már a klipek is ott lesznek az iTunes zenebolt kínálatában, darabonként 1,99 dollárért.

Már megvan a lapka

A létrejövő megállapodás várhatóan mindkét fél számára gyümölcsöző lehet: az Apple és a kiadók is új bevételi forráshoz jutnának. Az Apple azonban nem állt meg itt, ha hihetünk a híreknek, a vállalat tévétársaságokat is megkeresett, hogy a sikeres sorozatok epizódjai is elérhetők legyenek az iTunes internetes boltban. Szakemberek szerint azonban egy ilyen megállapodás csak sokára jöhet létre, mivel a jogi háttér rendkívül bonyolult.

A videolejátszós iPodok megjelenésével kapcsolatos találgatásokat az is megalapozza, hogy az Apple nemrégiben kötött megállapodást a Broadcommal egy videók dekódolására is alkalmas chip felhasználásáról. Ha az Apple videolejátszási képességekkel látja el az iPodot, tovább növelheti a népszerűségüket, ráadásul olyan képességeket kínálhat, amelyet az iPod legnagyobb fenyegetőjének tartott mobiltelefonok is mostanában kezdenek kínálni. Több amerikai szolgáltató weboldaláról már letölthetők zenei videoklipek, sőr, akár csengőhang helyett is használhatók.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.