:

biztonság archívum - 2009 január

2009
január

0

Remek évet zárt a VMware, de a válság lefékezi

2009. január 27. 11:21

A VMware némileg ugyan vesztett lendületéből, negyedik negyedéves növekedése így is erőteljes volt, és az elemzői várakozásokat is felülmúlta. A virtualizációs szoftverek piacát vezető vállalat árbevétele negyedével múlta felül az egy évvel korábbit, az egy részvényre jutó nyeresége pedig másfélszeresére ugrott. A cég azonban a a gazdasági bizonytalanság következtében nem lát tisztán a közeljövővel kapcsolatban, és az első negyedévre is rendkívül visszafogott növekedéssel kalkulál csak.

0

Brutális pofont kapott a Nokia, eltűnt a profit kétharmada

2009. január 22. 13:49

Drámaian visszaesett a Nokia bevétele és nyeresége a negyedik negyedévben és a finn cég idén további vesszőfutásra számít. A legújabb előrejelzés szerint 2009-ben 10 százalékkal kevesebb mobiltelefon fogy mint 2008-ban.

0

Késhet a Vista második javítócsomagjának megjelenése

2009. január 22. 11:16

Bennfentes információk szerint az eredeti tervekhez viszonyítva legalább egy hónapot késhet majd a Windows Vista második javítócsomagjának megjelenése. Elképzelhető, hogy májusig vagy júniusig kell várni az SP2-re, és az egyéni felhasználók várhatóan ezúttal is csak azután tölthetik majd le, hogy a nagyobb számítógépgyártókhoz már eljutott a a kész változat.

0

Carol Bartz, az Autodesk korábbi vezetője került a Yahoo! élére

2009. január 14. 09:42

[WSJ/HWSW] Az Autodesk korábbi vezetőjét, Carol Bartzot nevezte ki elnök-vezérigazgatóvá a Yahoo!. A pozícióért szintén harcba szállt Susan Decker, a Yahoo! elnöke, aki nem kapta meg az állást, ezért el is hagyta a vállalatot. A 60 éves Carol Bartz 1992 és 2006 között vezette az Autodesket, irányítása alatt a vállalat a tervezőszoftverek piacvezetőjévé vált, bevétele ötszörösére nőtt. Az Autodesk előtt Bartz a Sun Microsystemsnél, a Digital Equipment Corporationnél és a 3M-nél is dolgozott.

0

Megérkezett az NVIDIA überchipjének 55 nanométeres változata

2009. január 12. 18:32

Hivatalosan is bejelentette GeForce GTX 200 sorozatának frissítését az NVIDIA. Az új chipek kisebb csíkszélességű eljáráson készülnek, az extra területet és a felszabadult energiakeretet a mérnökök az órajel növelésére fordították. Az eredmény: a világ legerősebb grafikus chipje, és erre építve a világ legerősebb grafikus kártyája.

0

Patch-kedd: egy javítás a Microsofttól, negyvenegy az Oracle-től

2009. január 12. 13:53

Holnap patch-kedd: a Microsoft csak egyetlen javítást ad ki, amely a Windowsok kritikus sebezhetőségét szünteti meg, az Oracle azonban több mint 40 biztonsági frissítést ad ki, több mint harmaduk távoli kódfuttatásra lehetőséget adó sérülékenységet hárít el.