:

biztonság archívum - 2009 március

2009
március

0

A virtuális asztali környezetek a PC-gyártókat fenyegetik

2009. március 31. 09:40

A Gartner friss elemzése szerint a hosztolt virtuális asztali környezetek (hosted virtual desktop, VHD) 2013-ra 65 milliárd dolláros piaccá növik ki magukat, a jelenlegi 500 ezer helyett eddigre 49 millió felhasználót szolgálnak majd ki, ami az üzleti PC-k piacának 40 százalékát jelenti.

0

Két kritikus hibát javít a Firefox új verziója

2009. március 30. 10:55

Pénteken új biztonsági gyorsjavítást adott ki a Mozilla a Firefox webböngészőhöz -- a program frissítése két kritikus biztonsági rést foltoz be, ezek egyikét az a német informatikus hallgató fedezte fel, aki a március közepén tartott PWN2OWN hackerversenyen három böngészőt is feltört.

0

Már nem az Apple számítógépei a legmegbízhatóbbak

2009. március 27. 12:45

Többé nem az Apple Macintoshai számítanak a legmegbízhatóbb számítógépeknek, legalábbis ezt sugallja egy tengerentúli felmérés, melyet a számítógépek javítására specializálódott Rescuecom végzett a hozzá beérkező segélyhívásokat értékelve. A legmegbízhatóbb márka az év elején az ASUS lett, de még a szervizelésre szakosodott cég vezetője is belátja, hogy a statisztika csalóka lehet.

0

Elkészült a Windows Home Server második frissítése

2009. március 25. 11:46

A Microsoft elérhetővé tette otthoni szervertermékének, a Windows Home Servernek második kiegészítő-, javítócsomagját. A Windows Home Server (WHS) PowerPack 2 az új funkciók mellett a 2007-ben megjelent, médiafájlok megosztására specializálódott operációs rendszerben korábban felfedezett hibákat is javítja.

0

A kereskedő szemével: most érdemes vásárolni!

2009. március 19. 11:05

Az informatikai piacon érdekelt gyártókat hasonló szinten érinti a globális válság, mint más iparágakat. Ez jellemzően a finanszírozási gondok miatti beruházási kedvnek és a kereslet csökkenésének köszönhető, ezen felül egyik szereplő nem kívánja feladni a megszerzett piaci részesedését. Ez akár gyilkos árversenybe is átcsaphatna, de ennyire nem egyszerű a képlet: a kereslet csökkenése és az árverseny együttesen pont a értékesítés által termelt fedezetet képes lenullázni, de a gyártóknak vigyázniuk kell a kemény munkával, sok fejlesztéssel és következetes marketinggel felépített márkaneveikre is.

0

Egyre kellemetlenebbé válik a webes levelezőrendszerek gyakori összeomlása

2009. március 13. 15:57

Rájárt a rúd ezen a héten az ingyenes levelezőrendszerek felhasználóira: hétfőn a Google Mail, tegnap pedig a Microsoft által üzemeltetett Hotmail térdelt le órákra. A kiesés a Hotmail esetében lényegesen több felhasználót érintett, az eset ezzel ismét komolyan megrendítheti a hasonló, ingyenesen működő rendszerek iránti bizalmat.

0

Fényképezővásárlásnál hosszú távra terveznek a magyarok

2009. március 13. 08:14

Az Extreme Digitalt úgy érezzük, nem kell bemutatnunk, hiszen hazánk fotóspiacának egyik meghatározó szereplője. A piac alakulásáról, változásairól, várható csavarjairól Szlanka Viktort, a cég fotó-videó üzletágának termékmarketing menedzserét kérdeztük. Konkrét számokat beszélgetőpartnerünk nem osztott meg velünk, de a legfontosabb trendeket felvázolta.

0

Befoltozták az Adobe Acrobat és a Reader kritikus biztonsági rését

2009. március 11. 10:53

Egy nappal a saját maga által kitűzött határidő lejárta előtt befoltozta PDF-kezelő szoftvereinek kritikus biztonsági rését az Adobe. Az Adobe Reader és az Adobe Acrobat programokat érintő sérülékenységet több mint két hónapja fedezték fel, a szoftvercég azonban először február 19-én figyelmeztette felhasználóit arra, hogy számítógépük potenciális veszélynek van kitéve, ha használják az alkalmazásokat.

0

A tárolópiacot is fékezi a válság

2009. március 9. 08:57

A negyedik negyedévben 7,3 milliárd dollárt tett ki a merevlemezes tárolópiac, ami 5,9 százalékos visszaesés 2007 azonos időszakához képest -- adta hírül az IDC piackutató vállalat. A csökkenés oka a szerverpiac összeomlása, a külső tárolók még tartják magukat, itt 0,5 százalékkal 5,3 milliárd dollárra esett a forgalom. A leszállított diszkkapacitás eközben 27,3 százalékkal nőtt egy év alatt és megközelítette a 2500 petabájtot.

0

Három windows-javítás érkezik jövő kedden -- támadható marad az Excel

2009. március 6. 13:17

Mindössze három biztonsági frissítést készül kiadni a Microsoft a jövő kedden esedékes, márciusi patch-kedden, derül ki a szoftvercég tegnapi emlékeztetőjéből . A javítások kivétel nélkül a Windows operációs rendszerek biztonsági réseit foltozzák, ami azt jelenti, hogy a Microsoft Excelt érintő, február végén felfedezett kritikus sérülékenységre egyelőre nem érkezik gyógyír.

0

Az Olympus megelégelte a megapixel-háborút

2009. március 6. 11:57

Az Olympus mostantól nem kíván részt venni a megapixel-versenyben. A kijelentés sokkal vastagabb tartalommal bír, ha tudjuk, ezt a gyártó a DSLR-kategóriás gépeire érti. Az Olympus az E-sorozatú vázainál megáll 12 megapixelnél, a felbontás növelése helyett innentől az átlagfelhasználó számára fontosabb tényezőkre koncentrál.

0

Első európai mobiltelefon-márkaboltját nyitotta meg Budapesten az LG

2009. március 3. 16:09

Megnyitotta mobiltelefonokra specializálódott márkaboltját az LG Electronics. Az új üzlet nem csak hazánkban, de Európában is egyedülálló, jóllehet más, nyugat-európai országokban régóta működnek olyan LG márkaboltok, melyek a cég szélesebb termékválasztékát forgalmazzák.