biztonság archívum - 2009 február

2009
február

0

A Google tanult a Gmail összeomlásából

2009. február 27. 12:49

A kedd délelőtti Gmail összeomlás nem csak technikai, hanem kommunikációs szempontból is elgondolkodtatta a Google-t. Azon üzleti felhasználók, akik előfizetéssel rendelkeznek, már elvárhatják, hogy pontosan értesüljenek arról, hogy ha az Apps szolgáltatások közül valamelyikkel probléma van.

0

Gyakorlatilag kész a Vista második javítócsomagja

2009. február 26. 16:50

Finiséhez érkezett a Windows Vista és a Windows Server 2008 második szervizcsomagjának fejlesztése a Microsoftnál, a javítócsomag kiadásra jelölt változata az MSDN- valamint TechNet-előfizetők számára már elérhető. A javítás végleges változata egyes korábbi, szkeptikus véleményekkel ellentétben időben, várhatóan még májusban megjelenhet.

0

Betárcsázós internettel csábítják az elszegényedő amerikaiakat

2009. február 26. 15:55

A betárcsázós internet a legtöbb szakértő szerint már halott technológia kéne hogy legyen, hasonlóan a floppylemezhez. Ma már van kábeles szélessáv, DSL, 3G, HSDPA, Wi-Fi, csupa jobb és használhatóbb technológia, ráadásul a mai online tartalmak fogyasztásához egyébként is sovány a néhány kilobites másodpercenkénti sávszélesség. Az amerikai piacon ennek ellenére a recessziót meglovagolva a dial-up szolgáltatók megpróbálnak még kihúzni pár utolsó dollárt ebből a technológiából.

0

Rendkívüli javítás ékezett a kikapcsolhatatlan Autorunhoz

2009. február 25. 18:18

Soronkívüli hibajavítást adott ki a Microsoft, mellyel a Windows 2000, XP és Server 2003 operációs rendszerekben az automatikus indítás funkció működését korrigálja, pontosabban lehetővé teszi annak teljes kikapcsolását.

0

Távoli kódfuttatást lehetővé tevő sérülékenységre bukkantak az Excelben

2009. február 25. 11:02

Kritikus sebezhetőséget találtak az Excelben, amelyet máris kihasználnak a bűnözők. A Symantec Security Response csapata egyelőre csak Ázsiában észlelt ilyen fertőzéseket, óvatosságra intő jel azonban, hogy a célzott támadások pénzintézetek, illetve kormányzati szervek ellen irányultak.

0

Virtuálizációs réteg böngészőknek az új ZoneAlarm internetbiztonsági csomagban

2009. február 24. 15:58

Új, komplexebb internetbiztonsági csomaggal jelentkezett a ZoneAlarm szoftvereket jegyző Check Point. A ZoneAlarm Extreme Security a cég egy tavaly megjelent újdonságát, a ZoneAlarm ForceField nevű böngészővirtualizációs technológiát integrálja a már meglévő komponensek (antivírus, tűzfal, üzenetszűrő stb.) mellé.

0

A Canon bemutatta tavaszi fényképezőkollekcióját

2009. február 18. 15:48

A Canon a hajnali 5 órai globális bejelentés után pár órával hazánkban is bemutatta legújabb fényképezőgépeit, melyek közül két kompakt sajnos nem érkezett meg a budapesti premierrre. Az új gépek közé most nem keveredett tükörreflexes újdonság, ezen a területen a Canon a közelmúltban már ellőtte a puskaporát.

0

Már támadják az Internet Explorer 7 befoltozott sebezhetőségét

2009. február 18. 12:39

Kevesebb mint egy héttel azután, hogy a Microsoft kiadta biztonsági frissítéseit, az Internet Explorer 7 egyik befoltozott sebezhetőségét támadó kódok kezdtek terjedni az interneten -- figyelmeztetnek a Trend Micro biztonsági szakértői .

0

A Toshiba veszi meg a Fujitsu merevlemezgyártó részlegét

2009. február 17. 14:31

A Toshiba vásárolja meg a Fujitsu merevlemezgyártással foglalkozó üzletágát. A ma közzétett forgatókönyv szerint június végéig a részleg 80 százaléka kerül a Toshiba irányítása alá, ezt követően pedig teljes irányítást szerez az üzletág felett, átvesz több gyárat és közel 10 ezer dolgozót.

0

Közel 60 millió forintos vérdíj a Conficker féreg írójáért

2009. február 16. 16:19

Nem kevesebb mint 250 ezer dolláros, vagyis 58 millió forintnak megfelelő vérdíjat tűzött ki a Microsoft a Conficker féregért felelős bűnözők fejére. Az F-Secure adatai alapján legalább 1,9 millió IP-címen találhatók fertőzött számítógépek, melyek száma valószínűleg 10 millió felett van -- Magyarországon is legalább tízezres nagyságrendben.

0

Támadók férhettek hozzá a Kaspersky egyik ügyféladatbázisához

2009. február 10. 11:13

[Computerworld/HWSW] Január végén feltörték a moszkvai székhelyű Kaspersky Lab egyik regionális adatbázis-szerverét, mely felhasználók adatait és a cég által fejlesztett szoftverek aktiválókódjainak ezreit tartalmazta. A betöréshez használt biztonsági rést tizenegy nap elteltével vették észre a cégnél, akkor, amikor a hackerek egy blogbejegyzésben jelezték, hogy feltörték az oldalt.

0

Tucatnyi nyomtatójának biztonsági rését foltozta be a HP

2009. február 9. 11:10

Súlyos biztonsági rést foltoz be az a szoftverjavítás, melyet a múlt héten adott ki hálózati üzemmódban is használható nyomtatóihoz és multifunkciós berendezéseihez a HP. A készülékek beágyazott operációs rendszerének frissítésére szakértők szerint egyelőre kevés figyelmet fordítanak a vállalati felhasználók, pedig a tét nagy: a bizalmas, szkennelt vagy kinyomtatott dokumentumok könnyen illetéktelenek kezébe kerülhetnek, ha nem védik megfelelően az eszközt.

0

2009 várható bukásai: Motorola mobiltelefonok

2009. február 5. 14:53

Sokféle metaforát lehetne alkalmazni a Motorola mobiltelefonos divíziójának teljesítményével kapcsolatban, például, nem tudja megfordítani a hajót, megállítani a szakadékba rohanó szekeret, vagy felhúzni a zuhanó repülőt. Az ipar három évvel ezelőtt még arról beszélt, hogy az amerikai vállalat a Nokia kihívója lehet a mobilpiacon, mára azonban a puszta létjogosultságát kérdőjelezik meg elemzők. A már egyébként is szenvedő, és hamarosan leválasztott részlegnek a gazdasági krízis egyet jelenthet a halálos ítélettel, hacsak nem képes valami csodatermékkel előrukkolni, vagy a vállalat méretét és költségeit töredékére zsugorítva résszereplővé átalakulni.

0

Minden eddiginél több és súlyosabb szoftversebezhetőséget találtak tavaly

2009. február 4. 16:15

Minden korábbinál több új sebezhetőségre derült fény tavaly, ezzel párhuzamosan pedig emelkedett a rések súlyossága is -- állítja az IBM X-Force éves biztonsági jelentése. A számszerű növekedést leginkább a webes alkalmazásokban felfedezett rések magyarázzák. A tanulmány ugyanakkor hangsúlyozza, megfelelő kockázatértékelést kizárólag a gazdaságossági szempontokkal együtt lehet készíteni, ahogyan a bűnözők a minél magasabb megtérülésre törekednek.

0

Árcsökkentés és új stepping előtt áll a Core i7?

2009. február 4. 13:33

[heise online/HWSW] Az Intel gyorsabb Core i7 processzort dob piacra a következő negyedévben -- írja pletykákra hivatkozva a német Heise online IT-hírmagazin. A magasabb órajelet új szilíciumrevízió, vagyis stepping teszi lehetővé. A csúcsteljesítményű modell bár keveseket mozgat meg, megjelenésével lejjebb kerülhetnek a jelenlegi Core i7-árak, többek számára téve megfizethetővé az Intel legújabb generációs chipjét.

0

Hamarosan vége a Windows javítócsomagjait blokkoló algoritmus pályafutásának

2009. február 2. 13:53

Pár hónapon belül fel kell készülniük a Windows Vista első, illetve az XP harmadik szervizcsomagjának a bevezetésére azoknak a vállalati rendszergazdáknak, akik eddig egy a Microsoft által kiadott blokkolóalgoritmussal akadályozták meg, hogy a munkahelyi számítógépekre automatikus frissítésként települjön a javítás -- figyelmeztet a szoftvercég.

0

Egyre többen ábrándulnak ki az Internet Explorerből

2009. február 2. 13:00

Januárban rekordmélységbe ért az Internet Explorer webböngésző piaci részesedése, miközben a böngésző legnagyobb konkurensei, élükön a a Firefoxszal, a Safarival és a legfiatalabb riválissal, a Chrome-mal, mind több teret nyernek maguknak -- derül ki a Net Applications havi jelentéséből, melyet több tízezer weboldal látogatói statisztikáiból nyernek. Az elmúlt három hónapban leginkább az Apple böngészőjének, a Safarinak állt a zászló: a program novembertől januárig rendre megelőzte a Firefoxot a növekedés ütemét tekintve.