Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 9. 12:17

Márciusban elmarad a Patch Tuesday -- nem ad ki biztonsági frissítést a Microsoft

A jövő kedden nem ad ki biztonsági frissítéseket a Microsoft. Amint az ismert, a redmondi cég minden hónap második keddjén adja ki biztonsági hibajavításait, ez most március 13. lenne, a vállalat weboldalán olvashatók szerint azonban ez most elmarad.

[HWSW] A jövő kedden nem ad ki biztonsági frissítéseket a Microsoft. Amint az ismert, a redmondi cég minden hónap második keddjén adja ki biztonsági hibajavításait, ez most március 13. lenne, a vállalat weboldalán olvashatók szerint azonban ez most elmarad.

Másfél éve nem fordult elő, hogy a cég ne adott volna ki biztonsági hibajavítást a Windowshoz vagy más termékéhez és 2003 januárja óta is csak összesen háromszor fordult elő. Ez azonban távolról sem jelenti hogy minden tökéletes lenne a Microsoft-termékek háza táján, az eEye például öt olyan sebezhetőséget tart nyilván, amelyeket már jelentettek a Microsoftnak, azonban a cég egyelőre adós a javítással. A SANS Institute Internet Storm Center még ennél is több, kilenc biztonsági sérülékenységről tud, amelyeket a Microsoft még nem javított.

Februárban a Microsoft összesen 12 hibajavítást adott ki, amelyek összesen 20 sebezhetőséget foltoztak be, januárban 4 frissítéssel 10 hibát javított. Jövő kedden is lesznek azért frissítések, ezek azonban nem biztonsággal kapcsolatosak.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.