Szerző: Budai Péter

2004. július 13. 15:24

A Microsoft új fejlesztői partnerprogramot indít

[News.com]A Microsoft legújabb kezdeményezése a Windows operációs rendszert próbálja vonzóbbá tenni a szoftverfejlesztők számára.

[News.com]A Microsoft legújabb kezdeményezése a Windows operációs rendszert próbálja vonzóbbá tenni a szoftverfejlesztők számára.

A vállalat vasárnap indította útjára új terméktámogatási programját, amivel szoftverfejlesztők ezreit szeretnék szorosabb kapcsolatba hozni a Microsofttal, hogy minél több, a szoftveróriás termékeit kiegészítő megoldás szülessen. A bejelenetést a Microsoft Torontóban, a nemzetközi partnerek konferenciáján tette meg.

A partnerek -- mint például a független szoftverfejlesztők (ISV), és a rendszerintegrátorok -- komoly szerepet vállalnak a Microsoft üzleti eredményeinek javításában, de a vállalatok közti viszony nehezen kezelhető.

A Microsoft jobb minőségű terméktámogatásával szeretné biztosítani partnerei hűségét, mivel több irányból is tör előre konkurenciája. Az IBM jelentős befektetésekkel támogatja saját partneri programjait, amik leginkább a WebSphere köré csoportosulnak. A Linux, és más nyílt forrású szoftverek egyre több IT felhasználási területen kerülnek előtérbe a Windows és az Office alternatívájaként.

A terméktámogatási program magában foglalja a telefonos segítségnyújtást, további Microsoft-specifikus anyagok internetes elérését, és a konzultációt is. A szolgáltatások ellenértéke az igénybe vett segítség mértékétől függ, de konkrét árakról még nem érkezett bejelentés.

A Microsoft szintén most indította útnak a "fogadj örökbe egy ISV-t" elnevezésű programját, amiben a szoftvervállalat saját alkalmazottai nyújtanak segítséget a kiválasztott partnereknek a Microsofttal történő hatékonyabb együttműködés reményében. Eddig több mint 800 alkalmazott jelezte részvételi szándékát a programban, akik között a vállalat egyes vezetői is megtalálhatóak.

Ugyancsak változások várhatóak a Microsoft termékeihez kapcsolt, más fejlesztők által létrehozott szoftveres megoldások értékesítésének feltételeivel kapcsolatban. Korábban két lehetősége volt a fejlesztőknek: az egyik a részesedés-program, amikor az ISV a Microsofton keresztül jut a szoftverekhez, a másik a termékintegrációs program, ami lehetővé tette, hogy a Microsoft termékeket más disztribútortól szerezzék be, és azt megoldásuk részeként forgalmazzák.

A vállalat folyamatosan bővíti a programban résztvevő szoftverek számát, ennek következtében a Microsoft legtöbb szerver és kliensalkalmazása felhasználható, jelentős kivételt csak a Windows és az Office képez. A korábbi megállapodásokkal ellentétben az ISV már nem 50000 dolláros, hanem mindössze 10000 dolláros forgalmat kell hogy generáljon a Microsoft számára, és azt is két év alatt. Ami viszont negatívum, hogy az ISV-k által forgalmazott megoldásokhoz tartozó Microsoft termékek kizárólag az ISV szoftverével együtt lesznek használhatóak, vagyis egy egyedi alkalmazás, amihez sükség van például az Accessre, nem teszi lehetővé a kapott Access általános célú felhasználását.

"Biztosnak érezzük, hogy a kötelezettségek csökkenése akár az ISV-k számának megduplázásával is járhat." -- állította Mark Young, a Microsoft ISV-kkel foglalkozó menedzsere.

A szoftveróriás elérhetővé kívánja tenni az ISV-k számára a programjaikkal kapcsolatos hibajelentéseket is. A Microsoft folyamatosan bővíti azon felhasználók körét, akik hozzáférhetnek az alkalmazások lefagyásakor keletkező hibák adataihoz, amit a Watson nevű segédprogram készít. Az MSDN-en megtalálható lesz egy kifejezetten ISV-k számára készített szekció, és negyedévente lesznek internetes foglalkozások a kapcsolattartás elősegítésére.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 12:13

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.