:

Szerző: Ady Krisztián

2004. július 22. 14:52

A Megatrend lett az Integrated Research kizárólagos magyarországi partnere

A Megatrend 2000 Informatikai Rt. lett az Integrated Research (IR) kizárólagos magyarországi partnere. Az Integrated Research, amely 1988 óta fejleszt menedzsment szoftvereket Windows, Unix, Linux, HP Nonstop és IP-telefónia alkalmazásokhoz, több mint 40 országban van jelen megoldásaival.

A Megatrend 2000 Informatikai Rt. lett az Integrated Research (IR) kizárólagos magyarországi partnere. Az Integrated Research, amely 1988 óta fejleszt menedzsment szoftvereket Windows, Unix, Linux, HP Nonstop és IP-telefónia alkalmazásokhoz, több mint 40 országban van jelen megoldásaival.

Jelenleg az Integrated Research Prognosis IP Telefon Menedzsment (IPTM) termékének 7.07-es verziója fut több magyarországi helyszínen tesztelés céljából, így például a Cisco Magyarországnál is.

"A Prognosis előnye a többi menedzsment szoftverrel szemben az, hogy nem igényel különösebb hardvert, akár egy egyszerű notebookon is futtatható, valamint a beépített adatbáziskezelő, illetve jelentéskészítő alkalmazásnak köszönhetően nincsenek további szoftver költségek" -- mondta el Prikk János, a Megatrend IT Infrastruktúra üzletágának a vezetője.

A Prognosis támogatja a Cisco Unity, a Cisco Customer Response, a Cisco Callmanager, valamint a legújabb Cisco Callmanager Express alkalmazást. Az Integrated Research Cisco AVVID partner, amely többek között azt jelenti, hogy az alkalmazás mindenre kiterjedő tesztelésen ment keresztül és teljes mértékben megfelel a Cisco ajánlásainak.

Az IPTM előnyei az egyszerű installálás, könnyű konfigurálhatóság, a valós idejű hibajavítás, SLA, teljesítmény és esemény menedzsment, a beépített hardver menedzsment, a ténylegesen valós idejű mintavételezés (akár 2 másodpercenként, minimális CPU-terheléssel), az integrált adatbázis a későbbi riportok és összehasonlító táblázatok készítéséhez, a kivételes mélységű diagnosztikai lehetőségek, valamint a nagyfokú skálázhatóság (akár több száz cluster és több ezer telefon).

A menedzsment szoftver segítségével akár az 50 felhasználós IP-telefonrendszertől kezdve, legfeljebb 6000 Ft/felhasználó éves díjért teljeskörű felügyelet alá vonhatjuk az egész IP-telefonhálózatot.

Az Integrated Research szorosan az IP-telefóniához kapcsolódóan fejlesztette ki az IP Telephony Assessor (IP Telefonhálózat Felmérés) alkalmazást. Ennek segítségével felmérést végezhetünk a VOIP hálózat kialakításának lehetőségeiről és előnyeiről mielőtt tényleges beruházást vagy akár "próbaüzemet" végeznénk valós IP telefonokkal.

A valós idejű Prognosis architektúra garancia arra, hogy a meglévő adathálózati eszközök segítségével meghatározhatóak legyenek a VoIP alkalmazások segítségével kiaknázható maximális lehetőségek. Az alkalmazás általánosan elfogadott mérőszámokkal generál eredményeket a hálózati VoIP lehetőségeiről. Az IP Telephony Assessor része az IPTM-nek, de külön alkalmazásként is hozzáférhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.