Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 7. 11:19

A Symantec megvenné a Brightmailt

John W. Thompson
John W. Thompson
A Symantec bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Brightmail, a levélszemét elleni eljárások vezető cégének hozzávetőleg 370 millió dollárért történő felvásárlásáról. A Brightmail piacvezető levélszemét elleni technológiája a Symantec széles skálájú átjáróvédelmi megoldásainak kulcseleme lesz. A felvásárlás a szokásos hatósági jóváhagyástól függően július elejére zárulhat le. Még túl korai annak felbecsülése, hogy milyen hatással lesznek az ezzel az ügylettel kapcsolatos nem tárgyi eszközök a GAAP szerinti eredményre.

"Az e-mailrendszereket és a rendszergazdákat első számú gondként gyötrő vírusok tetejében a levélszemét egyre inkább az egyik legkomolyabb, a magánembereket és a vállalatokat egyaránt érintő veszéllyé vált" -- mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. "A Brightmail az élen jár a vállalatok, a hálózati és a vezeték nélküli szolgáltatók ezen veszély leküzdésével kapcsolatos megsegítésében. Szabadalmaztatott módszerük egy átfogó átjáróvédelmi megoldás fontos részét képezi."

"Több eljárást, így megelőző jellegű heurisztikát és hírnév szerinti gátlást magában foglaló, teljes levélszemét elleni védelmet építettünk be a szakma legmagasabb találati arányát biztosító, legnagyobb teljesítményű, több rétegű védelmébe" -- mondta Enrique Salem, a Brightmail elnök-vezérigazgatója. "A Symantec-kel egyesítve erőinket a világ bármely pontján a szakma legszélesebb körű üzenetvédelmi megoldását tudjuk biztosítani közös ügyfélkörünknek."

A Brightmail spam-ellenes technológiája a levélszemétnek, a vírusoknak és a nem kívánatos üzeneteknek az internetátjárón történő kiszűrésével védi a vállalatok a hálózati és vezeték nélküli szolgáltatók hálózatát. A Brightmail Anti-Spam többféle saját fejlesztésű eljárásnak, a világra kiterjedően telepített észlelőhálózatnak és a szabályok dinamikus célba juttatásának a használatával a hamis találatok számát egymilliónyi üzenet között egynél kevesebbre csökkentve azonosítja és szűri ki a kéretlen, illetve a nem kívánatos elektronikus üzeneteket.

A Brightmail Anti-Virus immár a Symantec díjnyertes vírusellenes technológiáját egyesíti a Brightmail nagy teljesítményű, méretezhető struktúrájával. A Brightmail Anti-Virus a fertőzött üzeneteknek az internetátjárón történő megállításával és megtisztításával a világ legnagyobb hálózati szolgáltatóinak a hálózatok megvédésére, a végfelhasználóknak pedig az e-maillel terjedő vírusok ellen nyújt megoldást.

A Brightmail Reputation Service a levélszemét elleni termék kiegészítéseként további védelmi réteget biztosít a vállalkozásoknak az üzenetekkel terjedő veszélyforrások ellen, mivel általa a levélszemét forrásaként azonosított helyről érkező üzeneteket is ki lehet zárni. A Brightmail Anti-Fraud a megalapozott üzleti kapcsolatokat védi a tisztességtelen, a gazdasági vagy a személyes adatok ellopása céljából a jogos kommunikációt utánzó e-mailektől.

A Symantec 2000 júliusában stratégiai befektetéssel részt szerzett a Brightmailben és jelenleg mintegy 11 százalék saját tőkerésze van a cégben. Az első nyilvános részvénykibocsátásra vonatkozó bejegyzési nyilatkozat 2004 márciusában történt benyújtását követően a Brightmail igazgatótanácsa és részvényesei úgy döntöttek, hogy a Symantec-kel való egyesülés stratégiailag sokkal kedvezőbb.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról