:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 4. 12:17

Tovább növekedik a merevlemezes adattárolási berendezések piaca

Az idei első negyedévben tovább növekedett a merevlemezes adattároló eszközök forgalma -- adta hírül mind az IDC, mind a Gartner piackutató cég. A piac ismét növekedik -- mondta John McArthur, az IDC elemzője. Roger Cox, a Gartner szakértője szerint a fellendülés mögött részben azok az új törvények állnak, amelyek kötelezik a vállalatokat az elektronikus dokumentumaik visszamenőleges megőrzésére.

Az idei első negyedévben tovább növekedett a merevlemezes adattároló eszközök forgalma -- adta hírül mind az IDC, mind a Gartner piackutató cég. "A piac ismét növekedik" -- mondta John McArthur, az IDC elemzője. Roger Cox, a Gartner szakértője szerint a fellendülés mögött részben azok az új törvények állnak, amelyek kötelezik a vállalatokat az elektronikus dokumentumaik visszamenőleges megőrzésére.

Az IDC piackutató vállalat szerint az első negyedévben a merevlemezes adattárolási eszközök forgalma 3,5 százalékkal 5,09 milliárd dollárra emelkedett. A legnagyobb növekedés a külső adattárolási eszközök szegmensében volt tapasztalható. A gyártók közül a legerősebb növekedést az EMC és az IBM könyvelhette el, előbbi vállalat 26 százalékkal, utóbbi 11 százalékkal növelte az eladásait. A piacvezető HP és a Sun piaci részesedése és bevétele egyaránt csökkent -- derül ki az IDC adataiból.

A teljes merevlemezes tárolási piacon a HP részesedése 25,6 százalékról 23,2 százalékra csökkent, az IBM 18,4 százalékról 19,7 százalékra, az EMC 11,4 százalékról 13,9 százalékra növelte piaci befolyását. A kisebb gyártók közül a Dell 19 százalékos, a Network Appliance 22 százalékos növekedést ért el -- állítja az IDC.

A Garner tanulmánya szerint a külső adattároló berendezések forgalma az első negyedévben 8,5 százalékkal 3,12 milliárd dollárra nőtt. Az EMC -- amely kizárólag külső tárolási eszközöket értékesít -- 22 százalékos növekedést könyvelhetett el, a cég piaci részesedése éves szinten 20,6 százalékról 23,6 százalékra emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.