:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 18. 14:42

A Meta igazgatótanácsából is távozik Sheryl Sandberg

A korábbi operatív vezető elvágja a közösségi óriáshoz fűződő megmaradt szálat is.

Az igazgatótanácsból is távozik Sheryl Sandberg, a Meta korábbi operatív vezetője, aki korábban csaknem másfél évtizedet töltött a vezetői székben Zuckerberg meghatározó háttérembereként. Sandberg egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy hálával teli szívvel közölte a közösségi óriás igazgatótanácsával, hogy már csak májusig tölti be posztját.

Az 54 éves szakember 2008-ban csatlakozott a Facebookhoz Mark Zuckerberg legfőbb helyetteseként, miután körülbelül hét évet töltött a Google-nál. 2022 nyarán mondott le a cégnél betöltött operatív igazgatói posztjáról, helyét Javier Olivan vette át, aki korábban a Meta növekedési igazgatójaként tevékenykedett.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A lépést a sajtó egy korszak zárásaként is értékelte, mivel jól rímelt a cég jelentősnek tűnő átalakulási folyamatára, melyben a metaverzummal kapcsolatos fejlesztések előtérbe kerültek, háttérbe tolva más tevékenységeket és területeket, köztük a Sandberg nevével fémjelzett reklámmodellt. Sandberg vezetői ciklusa alatt tört ki többek között a Cambridge Analytica botrány, illetve a céget több erőszakos esemény (mint például a Capitolium tavaly januári ostroma) kapcsán is azzal vádolták, hogy nem tett meg minden tőle telhetőt az erőszak kibontakozásának elkerülésére. 

Távozása óta Sandberg ideje nagy részét a LeanIn.org nonprofit szervezetnek szenteli, amely a nők munkahelyi szerepvállalásához kapcsolódó projektekre összpontosít.

A Meta igazgatótanácsának tagjai jelenleg az elnöki posztot betöltő Zuckerberg, Peggy Alford ügyvezető alelnök, Marc Andreessen kockázati tőkebefektető, a Dropboxot vezető Drew Houston, Nancy Killefer, Robert M. Kimmitt volt pénzügyminiszter-helyettes, a DoorDash vezérigazgatójaként tevékenykedő Tony Xu és Tracey T. Travis, az Estée Lauder korábbi pénzügyi igazgatója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 22:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.