Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 16. 13:42

Az Nvidia bakija miatt válhat bányászok martalékává az RTX 3060

A kártyához szánt driver bétájában a cég elfelejtette korlátozni a kriptobányász-teljesítményt.

Nem sikerült sokáig távol tartani a kriptobányászokat az Nvidia RTX 3060-as GPU-jától: a gyártó a kártyához kiadott legfrissebb béta címkés driveréből kifelejtette a korábban bejelentett hash-ráta korlátozást, így végül maga adott zöld utat a kriptopénz-bányászatra az eszközzel. A vállalat február közepén jelentette be, hogy az RTX 30-as széria belépőmodelljének szánt RTX 3060-on szoftveresen 50 százalékra korlátozza annak hash-rátáját, hogy azt ne a piacot rendre felélő Ethereum-bányászok vásárolják fel a játékosok elől.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A béta driver bakiját most a cég a The Verge-nek hivatalosan is megerősítette, hozzátéve, hogy már eltávolította a kérdéses illesztőprogramot weboldaláról - persze ez már csak eső után köpönyeg, hiszen a bányászok más forrásokból már könnyen elérhetik az RTX 3060 teljes kiaknázását lehetővé tevő drivert.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról