Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 21. 13:39

Határozatlan ideig nem kap új megrendeléseket az Apple-től a Wistron gyár

Az indiai üzem a múlt heti, komoly rongálásba torkolló dolgozói tüntetés után került "próbaidőre".

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nem kap új megrendeléseket az Apple-től az indiai Wistron gyár, míg nem rendezi ügyeit alkalmazottaival és a hatóságokkal - bő egy hete az üzem dolgozóinak magasabb bérért és jobb időbeosztásért szervezett demonstrációja rendbontássá fajult, amelynek során a több ezer gyári munkás becslések szerint nagyjából 60 millió dollárnyi kárt okozott a gyártónak. Az ügy kapcsán indított vizsgálatok előzetes eredményei szerint Wistron több helyi munkaügyi törvényt is megsértett, a dolgozókat 12 órás műszakokba osztotta be, a bérezés megfelelő növelése nélkül. Az Apple maga is vizsgálatba kezdett az üzemben, hivatalosan ugyanakkor egyelőre a cupertinói óriás nem kommentálta az ügyet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról