Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 27. 13:45

Hazánkba is jön az LG Wing

Az elforgatható kijelzős okostelefon előrendelései még a héten elrajtolnak, a készülékekhez az LG ajándékokat is hozzácsap.

Magyarországon is rajthoz áll az LG elforgatható kijelzős okostelefonja, a Wing. Az unortodox kialakítású, két kijelzővel felszerelt eszköz szeptemberben mutatkozott be: a készülék hagyományos okostelefonként is használható, fő 6,8 hüvelykes kijelzője azonban igény szerint 90 fokkal elforgatható, felfedve az alatta lévő, 3,9 hüvelykes panelt. Az elrendezés számos érdekes felhasználási mód előtt is utat nyit, a felső, nagy kijelzőn történő videónézés közben az alsó panelen például böngésző vagy chatapp futtatható, vagy épp a nagyméretű képernyőn megjelenített, méretes virtuális billentyűzeten pötyöghetünk hosszabb leveleket a kisebb panelen futó email appba - de a gyártó virtuális "gimbal" funkcióval is felszerelte a telefont, ilyenkor a második kijelzőn megjelenő gombokkal és joystickkal irányítható a nagyobb panelen követett kamerakép.

lgwing03

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az LG Wing hazai előrendelése október 29-én indul, meglehetősen borsos, bruttó 399 ezer forintos indulóár mellett - noha tény, hogy ezért az összegért a hasonló árú csúcsmodellekénél jelentősen nagyobb hasznos kijelzőterületet kapunk. A készülékhez az előrendeléseknél a gyártó egy LG Tone Free FN6 vezeték nélküli fülhallgatót is hozzácsap. A Wing a Vodafone kínálatában is feltűnik - itt is jár hozzá ajándék, méghozzá egy 32 hüvelykes LG LED tévé formájában, noha ennek pontos típusát egyelőre nem közölte a cég.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.